Hapjes & snacks top 10 2013

Met oudjaar doen wij meestal niet zoveel aan het avondeten maar komen er gedurende de avond stokbrood met smeersels en lekkere hapjes op tafel. Het afgelopen jaar heb ik enkele snacks en hapjes geblogd. Hierbij mijn top 10. Alvast een prettige jaarwisseling en een gelukkig nieuwjaar!

 1. Gefrituurde mosselen met een krokant panko-korstje en wasabisaus
Dit was mijn topper dit jaar. We waren teleurgesteld toen ze op waren.
 

2. Risottoballetjes
Deze balletjes zijn verrassend eenvoudig te maken. Je kan ze natuurlijk van jouw favoriete risottorecept maken. Dit recept met paddenstoelen en spinazie is een lekkere vegetarische variant. Verrassend met een hartje van mozzarella.

3. Canapés met garnalenboter en verse Oosterschelde garnaaltjes
Deze klassiekers zijn super bij een glaasje wijn of champagne.

4. Chez Panisse’s gekruide en geroosterde amandelen
 Het recept komt van een Amerikaans sterrenrestaurant. Zij serveren deze bij het aperitief.

5. Gevulde eieren met garnalen
Weer een recept met garnalen. Op deze manier lust ik wel een gevuld eitje, of twee….

6. Amuse van avocadocreme met gerookte zalm of garnalen 
Dit was een inzending voor het foodblogevent en de combinatie avocado en gerookte zalm is geweldig.

7. Vlammetjes
 De bekende pittige gehakt loempia’s, zelf gemaakt.

8. Hoemoes met harissa (en tahin)
Hoemoes met harissa is weer net even iets anders dan de gewone hoemoes.

9. Hartige koekjes met za atar
Deze koekjes zijn erg lekker met een frisse roomkaas of zachte geitenkaas.

10. Japanse, in sojasaus gemarineerde eieren
 Ik had deze gemaakt omdat ze er op de foto zo mooi uitzagen en bleken bijzonder lekker. Een Japanse snack.

 P.s.
Op de blog zijn ook nog diverse recepten voor stokbrood en platte broodjes te vinden. Heel mooi op tafel: het pesto-stokbroodje. Te vinden onder het kopje Home-made.

Published by

One thought on “Hapjes & snacks top 10 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *