Het beste is natuurlijk lekker zelf aan de slag te gaan met kruiden en sauzen. Onderstaand kerstdiner is echt niet al te veel werk. Het soepje is zelfs in enkele minuten in elkaar gedraaid. De hazenpeper is alleen aan stooftijd tijdrovend: eenmaal in de pan heb je er bijna geen omkijken meer aan. En de peertjes stoof je een dag van tevoren, eventueel lekker vlug met de snelkookpan.
Het lijkt een duur kerstdiner, zo met een voorafje van oesters en als hoofdgerecht wild. Ik heb het even op een rij gezet voor een diner van 4 personen. De oesters zijn dan nog net niet het duurst: 4,25 euro per persoon. De venkelsoep kost 0,31 euro per persoon, de hazenpeper met bijgerechten 4,80 euro per persoon en het nagerecht 2,50 per persoon: in totaal 11,85 euro per persoon. Dat is natuurlijk niet goedkoop maar ga er maar eens voor uit eten. Ik heb hierbij wel de lokale prijzen gerekend, dus wat ik er aan kwijt ben. Heb je zelf verse kruiden in een kruidenbak, dan wordt het weer iets goedkoper.
Mooi menu, Christien! Luxe ingrediënten, mooie gerechten en vier gangen, dan vind ik 12 euro per persoon echt helemaal niet te duur. Vooral niet als je het vergelijkt met kant-en-klare kerstproducten kopen of uit eten gaan.
Ik had alleen verwacht dat jij de kruiden wel zelf zou hebben 😉
Jaha, heb ik ook !!! (het meeste dan want mijn bruin geworden dragon durf ik niet meer te gebruiken…). Ik heb het zo uitgerekend alsof je alles nog zou moeten kopen, en dan wel de verse kruiden want dat is nog altijd het lekkerst. Fijn dat je het een mooi menu vindt!