Aardappelbrood uit de broodbakmachine

aardappelbrood broodbakmachine

De “nieuwe oogst”aardappelen zijn weer volop verkrijgbaar. Ze zijn erg lekker, dus stop op de terugweg van vakantie in Zeeland bij één van de borden met “aardappelen te koop” en neem een paar kilo mee.

Met een restje van gekookte nieuwe aardappelen heb ik dit hartige aardappelbrood gemaakt. Eigenlijk had ik de variant* op dit aardappelbrood op de site moeten zetten: aardappel/ui-brood met rozemarijn. Dat zou mooi bij mijn blogtitel hebben gepast. Maar ik had gisteren meer zin in een gewoon hartig aardappelbroodje. Door de toevoeging van de aardappel is het brood  “cake-achtig” en lekker luchtig geworden.

Aardappelbrood

150 gram aardappelen **
160 ml water
3 el olie
1 1/2 tl zout
180 gram bloem
180 gram volkorenmeel
1 el droge gist

Prak de aardappel goed fijn met een vork. Doe de gist in de broodbakmachine, vervolgens de geprakte aardappel, het meel en de bloem, water, olie en zout. Zet de broodbakmachine op bruin broodstand. Laat het brood even afkoelen voor het aan te snijden.

* Aardappelbrood met rozemarijn en ui:

Hak de naaldjes van een takje rozemarijn fijn en snipper een uitje. Bak het uitje even aan in de olie alvorens het toe te voegen aan het deeg.

* * Voor een klein brood (oude bakmachine): 125 gram aardappel, 133 ml water, 1 1/2 el olie, 1 1/4 el zout, 150 gram bloem, 150 gram volkorenmeel, 3/4 el gist.

Summary
recipe image
Recipe Name
aardappelbrood uit de broodbakmachine
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *