hamburger van rundergehakt en courgette

hamburger courgette

Deze burger heeft niet alleen als voordeel dat er minder vlees nodig is voor een hamburger maar ook dat door de groente het rundvlees sappiger blijft. Daarnaast is het een slanke optie. Lekker op een broodje met wat blauwschimmelkaas er over gebrokkeld of gewoon klassiek met tomaat, augurk, komkommer en een beetje mayonaise.

Ik heb zelf een gele courgette gebruikt. De gele courgette verschilt in smaak niet van een groene courgette (een proeftestje gedaan). Het is dus puur voor een leuk plaatje op het bord. Bolcourgette vond ik overigens wel anders smaken. Veel zoeter dan een gewone courgette. Misschien volgend jaar daar eens een plantje van in de tuin zetten.

Burgers van gehakt en courgette

gele courgette

300 gram rundergehakt
200 gram courgette (is een kleine courgette)
1/2 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel gemalen koriander
1 theelepel mosterd
1/2 theelepel oregano
zout, peper

Schil de courgette en rasp hem (grove raspkant van de keukenrasp) tot kleine stukjes. Meng door het rundergehakt. Maak op smaak met de chilipoeder, gemalen koriander, mosterd en oregano. Voeg zout en eventueel nog peper toe naar smaak. Verdeel het mengsel in vieren en kneed van elk deel een bal. Duw deze bal plat tot 1 1/2 centimeter dikte. Bak of gril het zoals je een hamburger zou doen; circa 10 minuten in de bakpan en ca 8 minuten indien je de hamburgers gaat grillen. Lekker op een zacht broodje met nog wat Blue Stilton er boven op.

Summary
recipe image
Recipe Name
hamburger van gehakt en courgette
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *