Schol gegaard in een romige spinaziesaus

schol spinazie room saus

In de voorjaarsvakantie hadden wij een midweekje geboekt op het eiland boven ons. Bij de combi-magnetron in het vakantiehuisje lag een kookboekje/gebruiksaanwijzing van Siemens. Even doorgebladerd natuurlijk: je bent een kookgek of niet. Mijn oog viel op de vis met spinazie. Vis Florentine, dacht ik. Maar het recept was toch iets anders en snel klaar in de magnetron. Met het recept in het achterhoofd hebben wij in de plaatselijke supermarkt Noordzeeschol gekocht. Die avond werd dus in het vakantiehuisje Noordzeeschol, gegaard in een romige spinaziesaus, en pastaschelpjes (conchiglie) gegeten. Het beviel erg goed, dus heb ik het recept opgeschreven.

Gisteren heb ik het opnieuw gemaakt en het was weer lekker. Nu kan ik het recept met foto bloggen:

Scholfilet met romige spinaziesaus

400 gram (diepvries) scholfilet
250 gram gehakte spinazie (vers of ontdooid)
citroensap
1 kleine ui
2 tomaten
2 tl boter
100 gram geraspte kaas
2 eetlepels room of verse kaas
viskruiden of  A. Vogel Herbamare*
peper
zout

Snij de ui fijn. Vet de magnetronschaal in. Vermeng de ui met de gehakte spinazie, kruid met zout en peper en een beetje viskruiden. Tomaten in schijfjes snijden. De bevroren vis met citroensap besprenkelen, zout, peper en nog een beetje van de viskruiden. Leg de vis op de bodem van de magnetronschaal. Verdeel het spinaziemengsel over de visfilets. Schijfjes tomaten hier weer boven op verdelen. In een gesloten magnetronschaal 12-14 minuten op 600 W. Vervolgens de room over de inhoud van de schotel sprenkelen, de kaas hierover strooien, en enkele vlokjes boter verdelen over de bovenste laag. Opnieuw nog 3 a 4 minuten op 600 W in de magnetron.

Serveer met pasta(schelpjes) of met stokbrood.

 * ik had een proefzakje A. Vogel Herbamare (zout met kruiden en kelp) meegenomen op vakantie en bij deze schotel gebruikt in plaats van viskruiden. Ik heb daarna gelijk een pot gekocht. 

Summary
recipe image
Recipe Name
schol in romige spinaziesaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *