Knapperige mueslikoekjes met honing en kokos

mueslikoekjes

Knapperige, crunchy koekjes. Ik ben geen koekjeseter maar hier word ik blij van. Dit is een perfect koekje voor bij de koffie, na een lekkere pittige oosterse maaltijd bijvoorbeeld. De kinderen hadden overigens de helft van de koekjes ’s middags al naar binnen gewerkt. Ondanks het feit dat er kokos in zat (lusten ze allebei zogenaamd niet) en ik heb maar niet verteld dat er de ontbijt-muesli in zat (was misschien geen probleem maar je weet maar nooit).

De ontbijt-muesli lag al een tijdje onaangeroerd bij ons in de kast. Niemand ontbijt er nog mee. Het is zonde om straks weg te gooien. Ik kan mij voorstellen dat er nog lekkere toetjes mee te maken zijn, een crumble bijvoorbeeld. Op zoek naar goede tips wat ik er nog mee kon doen, kwam ik dit recept tegen. 

Mueslikoekjes met honing en kokos

90 gram muesli (of cruesli/ontbijtgranen)
60 gram boter
55 gram rietsuiker
1 eetlepel honing
45 gram zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel gedroogde kokos

Verhit de oven voor op 160 C. Doe de boter in een pannetje en voeg de suiker en honing toe. Laat de boter op een zacht vuurtje smelten onder voortdurend roeren. Zet dan het vuur uit en voeg beetje bij beetje het bakmeel toe. Roer vervolgens de kokos en de muesli door het mengsel. Beleg een bakplaat met bakpapier. Maak zo’n 12 bergjes van het deeg en maak ze ca. een halve centimeter hoog met behulp van de achterkant van je lepel. Zorg ervoor dat er minimaal 3 centimeter ruimte is tussen de koekjes omdat ze ook nog in omtrek groter worden. Bak de koekjes in 15 minuten gaar en bruin. Laat ze nog 15 minuten afkoelen voordat je ze eet.

Bron: www.yummyinmytummy.nl

Summary
recipe image
Recipe Name
mueslikoekjes met kokos en honing
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *