Aspergeragout met ham

aspergeragout ham

Het ligt voor de hand om van de kneusjes onder de asperges soep te maken. Ik heb er voor het eerst een keer ragout mee gemaakt. Erg klassiek met ham er in, maar dat blijft vreselijk lekker. Vervolgens zat ik te twijfelen wat ik er verder mee zou gaan doen. Een keertje aspergekroketten maken, ragoutbroodjes of klassiek in een bladerdeegbakje ?

We hebben het gisteren gegeten over de pasta, gecombineerd met “Scaloppine al limone” (citroen-schnitzels). Het paste super bij elkaar. Het restantje pasta met saus is voor vanmiddag, bij de lunch.

Aspergeragout met ham

4 ons asperges
500 ml water
1 groente of kruidenbouillonblokje
2 plakken ham (B: hesp)
peper
peterselie
30 gram boter
3 el bloem

Schil en snij de asperges in stukjes van een centimeter. Halveer de hele dikke stukken. Kook de asperge’s gaar in een halve liter water, ca 10 minuten. Schep de aspergestukjes uit het kookwater en voeg een bouillonblokje toe. Smelt in een ander pannetje de boter. Laat de boter niet bruin worden. Voeg als de boter is gesmolten, bloem toe totdat je dunnen draden deeg op de bodem hebt liggen. Zet het vuur heel laag. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe, ca 3 deciliter dus niet alles!!!Ondertussen goed blijven roeren totdat er een mooie gebonden saus is ontstaan. Maak dan de ragout op smaak met vers gemalen peper en verse peterselie. Snij de ham in flintertjes. Voeg ham en de aspergestukjes toe en warm de ragout nog even door.

Summary
recipe image
Recipe Name
aspergeragout met ham
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *