Sardine van de barbecue met gegrilde citroen en geblakerde Spaanse peper

sardines bbq barbecue

Het weer is nog steeds niet zoals het hoort rond deze tijd van het jaar. Toch was het een zonniger dag dan de voorgaande en zijn we op pad gegaan richting het strandje aan de Oosterschelde in Wemeldinge. Slechts een paar andere families hadden hetzelfde idee dus het was lekker rustig. Windscherm opgezet, kinderen op pad gestuurd met emmertje en schepje en lekker naar de zeilboten gekeken die in en uit de haven gingen. In de verte kon je goed de Zeelandbrug zien.

Thuis hebben we de barbecue opgestookt. Voor het onderstaande recept hadden we alles in huis. Ik was zelf heel benieuwd hoe gegrilde citroen en Spaanse peper* zou smaken. Ik kan nu verzekeren: erg lekker!! De citroen en de Spaanse peper lijken iets zoeter door het grillen. De Spaanse peper heeft nog wel zijn pit maar de vlokjes peper waren goed te eten zonder het gevoel in brand te komen te staan. Het restant van de gemaakte saus staat inmiddels in de koelkast en is morgen dressing voor een salade.

Gegrilde sardine met geblakerde citroen & Spaanse peper

Voor 4 personen:

12 sardines
2 citroenen
1 rode Spaanse peper
1 el fijngesneden peterselie
1 grote teen knoflook
1 sjalot/lente-ui
zout
50 ml olijfolie

Snij 1 1/2 citroen in plakken. Leg de plakken citroen, de halve overgebleven citroen en de peper op de hete bbq. Rooster ze totdat ze licht zijn geblakerd. Pers de plakjes citroen uit en verwijder van de peper het vel en de pitjes. Snij de peper, knoflook en sjalot/ui in kleine stukjes. Snij de peterselie fijn. Meng het citroensap met de olijfolie en klop alles even goed door elkaar. Voeg dan peper, peterselie, knoflook en ui toe. Maak op smaak met zout. Bestrooi de schoongemaakte sardines met zout en sprenkel er een beetje olijfolie over. Rooster ze in een paar minuten gaar. Dien de sardines op en druppel wat saus over de sardines en om de sardines heen.

bron: www.foodrepublic.com

* Indien je (Spaanse) peper wil kweken, is het nu tijd om de peperplantjes in de volle grond te gaan zetten. Als je daarnaast nog een paar planten in een pot zet, dan kun je deze na de zomer binnenhalen en in de winter af en toe nog een pepertje oogsten. Mijn ervaring is dat de plantjes wel regelmatig, liefst elke dag, water nodig hebben.

Summary
recipe image
Recipe Name
sardine van de barbecue met geblakerde citroen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *