Een lekkere mild-pittige oosterse tomatensoep, op smaak gebracht met onder meer rode peper, gember en gemalen korianderzaad. Nu mijn gekochte potje gemalen korianderzaad bijna op is kan ik mijn vorig jaar geoogste korianderzaadjes gaan gebruiken. Eerst even malen met mijn nep “magic bullit” en dan het potje bijvullen. Het was overigens nog een hele speurtocht op internet om te weten te komen wanneer je zaadjes van de korianderplanten kan oogsten (als de zaadjes gaan ruiken en er dreigen af te vallen).
En meer informatie dan dit heb ik niet van het internet kunnen sprokkelen. Ik heb de zaadjes na het drogen in een bakje gedaan dat ik luchtdicht kon afsluiten. Af en toe heb ik het potje opengemaakt om even de lekkere geur te ruiken.
Oosterse tomatensoep met kip & taugé
oogst korianderzaadjes |
1, 5 liter heldere tomatensoep als basis
2 a 3 ons kipfilet
1 prei in ringen
1 bakje taugé
1 kleine rode peper in kleine stukjes
zout, peper,
2 cm verse gember, geraspt (of 3/4 tl gemberpoeder)
1 tl gemalen korianderzaad
Breng 1,5 liter heldere tomatensoep aan de kook, kant en klaar of zelfgemaakt (het simpelst is 1,5 liter groentebouillon met 2 blikjes tomatenpuree). Snij de prei in ringen en voeg toe aan de soep. Snij vervolgens de kipfilet in dobbelstenen en kruid de kipfilet met zout en peper. Voeg de blokjes toe aan de soep. Snij vervolgens een rode peper in flinterdunne stukjes/ringetjes en rasp een stukje gember van ca. 2 centimeter. Voeg dit samen met de gemalen korianderzaad toe. Laat even een paar minuutjes borrelen en schep dan op.
Published by