Gebakken tonijn met krokante sesam-zeewier zijkant en sojamayonaise

Ik heb al een paar keer een mootje verse tonijn klaargemaakt met sesamzaadjes en sojamayonaise, een lekkere combinatie. Vorige week kreeg ik een potje furikake toegezonden en bedacht gelijk dat dit een geweldige toevoeging zou zijn aan het recept. Furikake is een Japanse smaakmaker/strooisel met zeewier.

Van de nu al overvloedige oogst aan komkommers sneed ik met behulp van de spirelli-snijder komkommernoedels. Deze keer heel simpel op smaak gebracht met wat olie, azijn, zout, peper en nog een rood pepertje uit eigen kas want ik wilde de gebakken tonijn de hoofdrol laten spelen. Het eindresultaat is een heerlijk, Japans geïnspireerd gerechtje geworden.

Gebakken tonijn met krokante sesam-zeewier zijkant en sojamayonaise

  • 4 moten tonijn
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 2 tl furikake (Lima) of gedroogde zeewiervlokken
  • 4 eetlepels Belgische of citroenmayonaise
  • scheut Japanse sojasaus
  • zout, peper
  • olie om in te bakken
  • Optioneel voor de komkommernoedels: 1 komkommer, olie, azijn, zout en een rode peper.

Bestrooi de tonijn met zout en peper. Meng de sesamzaadjes en de furikake op een schoteltje. Rol hier de zijkanten van de tonijn doorheen. Meng daarnaast de mayonaise met een scheut sojasaus, proef even of je de sojasaussmaak goed proeft. Voeg anders nog een scheutje toe. Bak de tonijn kort op hoog vuur aan beide kanten: tonijn mag nog een beetje rauw zijn in het midden.

Voor de komkommernoedels: schil een komkommer (of laat schil zitten indien biologisch en/of zonder scherpe puntjes) en maak met behulp van een spirellisnijder hier op de fijnste stand noedels van. Maak op smaak met olie en azijn, peper, zout en zeer fijn gesneden rode peper.

Summary
recipe image
Recipe Name
Gebakken tonijn met krokante sesam-zeewier zijkant en sojamayonaise
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *