Sous vide varkenshaas met koffie rub

Het vlees kruiden met koffie komt misschien niet gelijk appetijtelijk over maar ik raad aan het eens te proberen. Het is net zoals bij het vlees marineren in cola: het resultaat smaakt heel anders dan je had verwacht. Natuurlijk moet je ook niet overdrijven met de hoeveelheid koffie want dan wordt het resultaat bitter. In deze rub zit precies voldoende: niemand aan tafel heeft gemerkt dat het door de specerijenmix zat.

Door het gebruik van de sous vide methode was het vlees daarnaast botermals. Ik hou zelf van een rosé gegaarde varkenshaas. Ik koop dan ook het liefst varkenshaas bij de slager. In de supermarkt moet je goed opletten want er bestaat ook nog eens zoiets als een “varkenshaas culinair”. Als je het wel eens hebt gekocht dan weet je dat hier flink aan is gesleuteld in de fabriek.

Voor een perfect rosé varkenshaasje verwarm je het water tot 58 graden Celsius, voor nog wat meer naar de rauwe kant 57 graden Celsius en wil je het geheel gegaard dan 60 graden Celsius.

sous vide varkenshaas met koffie rub

  • 2 varkenshaasjes van samen ca. 500 gram
  • 1 tl zout
  • 1 tl rietsuiker
  • 1/2 tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl gemalen koffie
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1 el milde olie
  • boter of olie om in te bakken

Maak een mengsel van alle bovenstaande specerijen en wrijf daar de varkenshaasjes mee in. Bestrijk de varkenshaasjes met olie en vacumeer ze. Verwarm het water op 58 C voor een rosé varkenshaasje en op 60 C voor een volledig gegaard varkenshaasje. Verwarm ze anderhalf uur in het water en bak ze daarna nog snel aan in de koekenpan voor een mooie bruine korst.

Summary
recipe image
Recipe Name
sous vide varkenshaas met koffie rub
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *