Romig vispotje met venkel

vispotje venkel
Superlekker gerecht, slechte foto. Ik maak het vaker mee. Een gerecht dat je niet mooi op de foto krijgt maar wel erg lekker is. Dit keer toch maar geblogd: het vispotje is het waard.

Het romige vispotje is gegeten met pasta. Het staat letterlijk binnen 10 minuten op tafel. De combinatie van room, vis en venkel is geweldig. Wat moet ik er nog meer over zeggen. O, ja, goed te maken met diepvriesvis. Een lekker snel maar toch bijzonder recept voor een vispotje:

Romig vispotje

1 venkel
100 cl kookroom
3 dl visbouillon *
4 ons diverse soorten vis (bijv. 200 gram witvis, 100 gram blokjes zalm, 100 gram garnalen)
1 tomaat
citroensap
zout en peper
bosje verse peterselie
10 sprietjes bieslook
evt. theelepel zeeslavlokken of  Vogel’s Herbamare
zout, peper
1 el olie

Snij de vis in blokjes en besprenkel met citroen. Laat de vis 15 minuten marineren in het citroensap. Snij ondertussen de venkel door de helft en verwijder de harde kern. Snij de venkel in plakjes, de tomaat in blokjes en de kruiden fijn. Doe wat olie in de pan en stoof even de venkel, doe er de tomatenblokjes bij, de bouillon en de room. Laat even doorwarmen en voeg dan de vis toe en de gesnipperde kruiden, zout en peper naar smaak. Laat nog 5 minuten pruttelen.

* De visbouillon van Astoria is glutenvrij. Verkrijgbaar bij de viswinkel.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
romig vispotje met venkel
Published On

Published by

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *