Salade met seanuggets en avocado

Zeewier, in Nederland nog relatief weinig gebruikt als smaakmaker. Via sushi en poke-bowls wordt het langzamerhand steeds meer gegeten. De zeewier-burger staat hier in Zeeland wel eens bij visrestaurants op de kaart maar is in de winkel niet of nauwelijks te koop. Enkele weken geleden zag ik een reclame van een grootgrutter voor seanuggets: een veganistische nugget met zeewier. Die moest ik eens uitproberen. Ze zijn ons goed bevallen. De nuggets zijn krokant na het bakken en hebben een lekkere hartige smaak door het zeewier.

Je kan ze net als andere nuggets gewoon met friet eten. Ik ging voor een goed gevulde salade. De avocado was (wonder boven wonder) rijp en smeuïg , de botersla had ik bij het plaatselijke groentestalletje gekocht en de gele kerstomaatjes en een romatomaatje kwamen uit de kas, net als de twee snackkomkommers. Dit jaar heb ik overigens een geweldige komkommeroogst gehad, voor de rest was het een lastig moestuinseizoen.

Vul de salade eventueel nog aan met olijven en kappertjes en lekkere verse kruiden!

Salade met avocado en seanuggets

  • Botersla
  • Kerstomaatjes
  • 1 avocado in repen
  • halve komkommer/2 snackkomkommers
  • 12 (3 a 4 per persoon) seanuggets
  • olijfolie (eerste persing)
  • citroensap
  • witte wijnazijn
  • peper/zout

Scheur de gewassen botersla in kleine stukken, verdeel er de gehalveerde kerstomaatjes over, de komkommer in stukjes en de avocado in repen. Besmeer de avocado met citroensap om verkleuren te voorkomen. Maak een sausje van olijfolie, wijnazijn (3:1 verhouding) met zout en peper en sprenkel dit over de salade. Bak de seanuggets krokant en leg per persoon 3 a 4 nuggets op de salade.

Summary
recipe image
Recipe Name
Salade met seanuggets en avocado
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *