Tropische kip met ananas

tropische kip ananas
Dit recept is van oorsprong een römertopf-gerecht. De römertopf is een ovenpot van klei. Deze moet je eerst een tijdje weken in water, daarna kan je het zonder in te vetten vullen met alle ingrediënten en in de oven zetten. Een soort voorloper van de slowcooker. Het oorspronkelijke recept is door mijn moeder iets aangepast. Ik maak het (op verzoek) regelmatig. De kunst is om het zo te koken zoals het door mijn moeder op tafel werd gezet.
Dit keer deze kipkluifjes uit de slowcooker in plaats van uit de römertopf. De kipkluifjes waren super mals. Onze elektrische slowcooker van Besthome blijft zijn werk goed doen! 

Tropische kipkluifjes uit de slowcooker

1 kilo kipkluifjes of andere kipdelen
1 dl wijn
1 blikje tomatenpuree
1 blikje ananas op sap
1 kopje Mexicaanse groenten (diepvries of potje)=
   mix van mais, doperwtjes, paprika
2 eetlepels kerrie masala
1 eetlepel citroensap
1 tl milde paprikapoeder
zout, peper

Optioneel: een rood (gedroogd) pepertje, 1 ons spekreepjes.

Wrijf de kipkluifjes of andere kipdelen zoals drumsticks in met kerrie masala (ongeveer de helft van de aangegeven kerrie voor nodig). Bestrooi met nog een beetje zout en leg de kipkluifjes in de slowcooker. Maak een sausje van de wijn, tomatenpuree, 1 eetlepel kerrie masala, 1 eetlepel citroensap en 1 theelepel paprikapoeder. Maak dit op smaak met zout en peper. Sprenkel over en tussen de kipkluifjes. Optioneel: voeg nog een onsje spekreepjes toe (= erg lekker) en leg een rood pepertje tussen de kipkluifjes. Zet de slowcooker op hoog (90 C) en laat 2 uur stoven. Doe dan de ananas in stukjes er bij en de Mexicaanse groenten. Laat het geheel nog een uur stoven.  Serveer de kipkluifjes en de saus met ananas en Mexicaanse groenten samen met rijst.

Published by

2 thoughts on “Tropische kip met ananas

  1. Romertopf-recept: De kipdelen zoals hierboven inwrijven met kerrie en omwikkelen met ontbijtspek en deze gaan dan als eerste in de romertopf. Dan wordt het sausje er over gegoten. De romertopf gaat in de koude oven. De temperatuur op 180 Celcius instellen en na 40 minuten de ananas en mexicaanse groente erbij. Hierna nog 10 a 15 minuten laten doorgaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *