Weblog

Vorig jaar zijn we met z’n vieren in Zeeland gaan wonen. Sindsdien zijn we op ontdekkingstocht door Zeeland, op vele gebieden maar zeker op culinair gebied. We hebben al heerlijke schapenkazen ontdekt en Zeeuwse feta, vele kommen vissoep gegeten en gerechten met  diverse soorten zeevruchten geproefd. Ik ben altijd op zoek naar verrassende recepten waar ik het plaatselijke lekkers (van oesters tot uien) in kan verwerken. Daarnaast hou ik van experimenteren in de keuken. Ik ga hier mijn zoektocht verder vastleggen.

foodblog oesters en uien

Bordje lekkers
Dit is een olieverfschilderij dat wij vorig jaar voor weinig hebben gekocht bij een venduhuis in Goes. Het is van Harmen Balijon en gedateerd ’93. Het perspectief klopt niet helemaal (het bordje zou in het echt volgens mij van de tafel afglijden) maar dat maakt het schilderij juist grappig. Ook het Brabants bontbordje geeft het karakter. Van de schilder heb ik op internet niets terug kunnen vinden. Jammer, want ik ben wel nieuwsgierig naar de geschiedenis van dit schilderij. Dit schilderij met al het lekkers er op is mijn startpunt van deze blog*.

*Inmiddels weet ik dat deze schilder in Den Haag geboren is en in de jaren 50 op Noord-Beveland is komen te wonen. Hij is overleden.

Published by

2 thoughts on “Weblog

  1. Morgen,10 augustus, bieden we een aantal schilderijen van dezelfde schilder te koop aan op de markt in Kamperland!
    E. Groeneveld
    Tel: 0651040474

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.