Romige rijk gevulde vissoep

vissoep romig goed gevuld

Ik had dit bijna Christien’s vissoep genoemd want dit is vissoep zoals ik zelf het allerlekkerste vind:
– de vis wordt niet gepureerd: je komt lekkere stukjes vis tegen
– vissoep hoort minimaal drie soorten vis/schaaldieren/schelpdieren te bevatten
– het is een dikke romige soep waar je stukjes stokbrood in kan dopen
– je zou nog wel een bordje lusten maar het is helaas helemaal op.

In het buitenland krijg je vaak vissoep zonder stukjes vis er in. Gelukkig is dat aan de Zeeuwse kust anders. Toch kom je ook daar wel eens een soepje tegen waar maar enkele Hollandse garnalen in drijven. Het beste is als de vissoep ook nog inktvisjes, krab, kreeft en/of nog diverse schelpdieren bevat. Dat had ik allemaal niet in huis. Ik heb het gehouden bij de vissoorten die ik nog in de vriezer had liggen. Lekker met knapperig stokbrood en roomboter:

Romige rijk gevulde vissoep

250 gram kabeljauw
150 gram (wilde) zalm
100 gram garnalen
1 liter visbouillon
1 dunne prei
1/2 venkel
2 blikjes tomatenpuree
1 tl suiker
100 gram crème fraîche
100 cl witte wijn
vers gemalen peper
fijn gesneden dilletopjes naar smaak
fijn gesneden verse peterselie
tabasco
evt. zeekraalzout of zeezout

Breng visbouillon aan de kook en voeg de fijn gesneden prei en venkel toe. Daarna mag de tomatenpuree, suiker, wijn, en crème fraîche erbij. Laat dit inkoken tot driekwart van de hoeveelheid nog over is en de soep er heerlijk romig uit ziet (ca. 20 minuten). Snij ondertussen de vis in blokjes en bestrooi met peper. Voeg dan de in blokjes gesneden vis en garnalen toe. Maak de soep verder op smaak met dille, verse peterselie (hou nog wat over voor het serveren), tabasco naar smaak en eventueel nog wat (zeekraal)zout. Laat het geheel weer aan de kook komen en serveer dan de soep met hierover nog wat verse peterselie.

Summary
recipe image
Recipe Name
Romige rijk gevulde vissoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *