Vegetarische Turkse gehaktballetjes

vegetarisch gehakt turkse gehaktballen

Ik begin steeds meer afkeer te krijgen van het vleesaanbod in de supermarkten. Daarom bestel ik om de paar maanden een biologisch rundvleespakket. Bij onze slager kunnen wij verder nog aan biologisch varkensvlees en kip komen. Soms loopt het wel eens niet volgens planning en sta ik in de supermarkt met de vraag: wat eten we vandaag? Ik kom dan steeds vaker uit bij een vleesvervangend produkt en dat is meestal vegetarisch gehakt.

Vegetarisch gehakt is veelzijdig in te zetten: rul door de lasagnesaus, balletjes naast de stamppot, etc. De al hartige smaak van het vegetarisch gehakt is met kruiden goed aan te passen aan hetgeen je verder nog op tafel wilt zetten. Deze Turkse gehaktballetjes zijn heerlijk met een salade van tomaat en olijven en stokbrood met humus. Maar ook bij hutspot smaken deze lekker gekruide balletjes prima. Kortom, deze balletjes mogen vaker op tafel komen:

Vegetarische Turkse gehaktballetjes

Voor 8 gehaktballetje tgv een golfbal:

250 gram vegetarisch gehakt*
1 klein ei
1 el paneermeel
1 kleine (rode) ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn gesneden
1/2 tl gemalen korianderzaad
1/2 tl gemalen komijnzaad
1/2 tl Turkse paprikapoeder of 1/2 tl paprikapoeder met snufje chilipoeder
1 el fijn gehakte verse peterselie
zout
bakolie

Breek het ei in een kom en roer hier de korianderzaad, komijnzaad, paprikapoeder, peterselie, zout, ui en knoflook door. Voeg het gehakt toe en prak dit door het ei. Voeg het paneermeel toe en meng dit er doorheen. Verdeel het gehakt in 8 gelijke stukken en vorm hier balletjes van. Bak de balletjes rondom bruin in enkele minuten en laat nog zo’n tien minuten doorwarmen op laag vuur. Af en toe even omdraaien.

*Ik gebruikte Goodbite vers vegetarisch gehakt. Ik kreeg dit om een keer uit te proberen. Het leek in eerste instantie een beetje droog bij het uit de verpakking halen maar bleek prima tot balletjes te kneden. We hebben er van genoten. 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische turkse gehaktballetjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *