Gevulde bolcourgette als hartige taart

Afgelopen weekend gaf ik een paar courgettes weg aan onze gasten, eergisteren maakte ik deze gevulde bolcourgettes, gisteren at ik het restant hiervan bij de lunch, vandaag gingen er 5 courgettes in de soep en nog steeds liggen er 10 courgettes in de bijkeuken. Ik heb inderdaad te veel courgetteplanten in de moestuin. Ik wil namelijk dit jaar gevulde courgettebloemen maken en dan heb je wel wat meer dan 1 a 2 bloemen nodig, leek mij. Het is er tot nu toe niet van gekomen om het klaar te maken, met dit gevolg.

Bolcourgettes zijn nog wel het leukst om in de keuken te gebruiken. Ik heb deze gevuld met dezelfde vulling als hartige taart: ei met room, kaas, groente en wat voor de rest nog lekker lijkt. Het is een soort glutenvrije taart geworden. Ook de volgende dag is deze gevulde bolcourgette nog lekker. Je verwarmt dan de courgette in circa twee minuten op vol vermogen in de magnetron nog even op. Lekker met wat stokbrood er naast.

Gevulde bolcourgette als hartige taart

Voor 4 personen:

2 bolcourgettes
2 eieren
1 scheut melk of room
3 a 4 plakjes yorkham/rauwe ham/spek etc
1 ui, gesnipperd
1 tomaat, in stukjes zonder vocht en pitjes
3 a 4 el geraspte kaas
Mediterraanse kruidenmix
zout en peper

Snij de kop af van de bolcourgettes en verwijder het binnenste zachte gedeelte van de courgette. Laat zo’n centimeter dikte over van het courgettevlees. Klop het ei los met de melk of room en voeg dan de overige ingrediĂŤnten toe. Maak op smaak met kruiden, zout en peper. Giet het eimengsel in de courgettes en zet de courgettes in de oven (voorverwarmd 200 C) en bak in ca. 45 minuten gaar.De courgettes zijn goed als het eimengsel goed gestold is: de vulling rijst dan niet verder omhoog in de courgette.

Summary
recipe image
Recipe Name
Gevulde bolcourgette als hartige taart
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

One thought on “Gevulde bolcourgette als hartige taart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *