Gegrilde runderburgers met dronken paddenstoelen

dronken paddenstoelen snel karamelisseren uien
“This 30-minute meal will knock the socks off your local steak house”. Dat was de aanbeveling op een Amerikaanse site. En maakte mij nieuwsgierig. Ook omdat ik een sappige rundvleesburger en paddenstoelen had klaarstaan voor het avondeten. Waarom “dronken paddenstoelen”. Omdat de paddenstoelen gaan sudderen in een biersaus.    

De uien worden eerst gekaramelisseerd. Op de site stond ook een linkje hoe je dat heel snel kan doen, met hetzelfde resultaat als bij het lange proces. De uien worden gebakken in een droge pan, zonder olie of zout. Zo worden de uien binnen 5 minuten bruin en zoetig. Na 5 minuten voeg je de olie en zout toe en bak je ze nog 5 minuten. Het werkt inderdaad.

De saus met de champignons en de uien dien je in te laten koken totdat het een smeuïge bruine saus is geworden. Dit duurt ongeveer een kwartier. Op de site werd aangegeven dat het een 30 minuten koken en klaar-recept zou zijn. Dit is mij niet gelukt. Maak overigens voor de kinderen maar een blikje erwtjes open want zij gaan de paddenstoelen zeer waarschijnlijk niet lusten. Dit is voer voor volwassenen.

Gegrilde runderburgers met dronken paddenstoelen en gekaramelisseerde uien

500 gram goed puur rundergehakt
zout en peper
1 fles bier
250 gram paddenstoelen
2 uien
8 ons aardappelen om te roosteren
olijfolie
2 tenen knoflook

Snij de aardappelen in grove stukken en doe ze in een braadslede. Besprenkel ze met olie en roer even om. Zet ze dan voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 C. Af en toe even omroeren. Snij dan de uien in ringen of grove stukken en verwarm een pan zonder olie. Gooi de uien in de pan en roerbak de uien in ongeveer 5 minuten goudbruin. Voeg dan de olie en zout toe en bak de uien nog 5 minuten. Haal de uien uit de pan. Snij twee knoflooktenen fijn en snij de paddenstoelen in schijfjes. Fruit de knoflook in een eetlepel hete olie en voeg na een minuut de paddenstoelen toe. Als deze bruin gebakken zijn, voeg dan de inhoud van een fles van jouw favoriete bier toe. Vervolgens de gekaramelisseerde uien erbij en laat de saus indikken tot een mooie glanzend dikke bruine saus. Maak van het met peper en zout gekruide rundergehakt vier schijven van 1 1/2 centimeter dik en gril in de grillpan in ongeveer 8 tot 10 minuten de burgers gaar.

Summary
recipe image
Recipe Name
Gegrilde runderburgers met dronken paddenstoelen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *