Agar agar toetje

agar agar toetje

Altijd een succes geweest bij kinderen: Jello (jelly)-pudding ofwel wiebelpudding. In Jello-pudding zit gelatine oftewel beendermeel. Ik heb dat toch altijd een beetje naar idee gevonden. Ik weet het, het zit ook in veel andere etenswaren en je moet er gewoon niet teveel bij nadenken.  Maar toen ik nog niet zo lang geleden van agar-agar hoorde, een plantaardig middel met dezelfde werking, ben ik gelijk hiernaar op zoek gegaan. In toko’s verkopen ze agar agar in verschillende kleuren. En het is te verkrijgen in natuurvoedingswinkels.

Ik ben begonnen met de zakjes uit de toko. Vandaag mijn eerste probeertoetje. Gelijk maar alvast getest of dit een leuk toetje voor de feestdagen kan worden. Onder aan de kerstboom heb ik een aantal yoghurtsnoepjes “gelegd”. De agar agar kun je voor een toetje in water met suiker oplossen. Maar ook bijvoorbeeld in vruchtensap of kokosmelk. Hierbij is het wel oppassen: zure sappen tasten de bindkracht aan. Dus sappen met papaja, ananas en kiwi kun je beter vermijden.

Ik vind het toetje zeer geslaagd. De pudding komt makkelijk uit de vorm omdat de agar agar iets steviger wordt dan de gelatinetoetjes. En de binding komt sneller dan bij gelatine. Het volgende experiment wordt een mousse met agar agar. Wordt vervolgd……

Agar agar toetje

1 zakje Agar-agar groen (10 gram)
een paar yoghurtsnoepjes
1 liter water
250 gram suiker

Los het zakje agar agar op in een liter water. Zet het op een laag vuur en voeg al roerend hierbij 250 gram suiker. Laat het even doorkoken en haal dan de pan van het vuur. Mocht je met de snoepjes aan de slag gaan, dan moet het mengsel wel iets afkoelen voordat je het in de vorm giet. Na een uurtje kun je het uit de vorm halen.

Summary
recipe image
Recipe Name
agar agar toetje
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.