Pasta met gegrilde aubergine en verse schapenkaas

pasta gegrilde aubergine
Gegrild is aubergine het lekkerst, vind ik. In plakken snijden, instrijken met olie en kruiden en dan op de grill. Het liefst natuurlijk op de BBQ, maar ja hartje winter. In de oven gegrilde aubergine, dat was mij te tijdrovend. 10 minuten met de grillpan in de weer en je bent al bijna klaar met deze pasta. Dit is echt binnen 15 minuten op tafel te zetten. Wel even de ketel met water van te voren aanzetten…..

De pasta is met brokjes verse schapenkaas bestrooid. Deze verse schapenkaas lijkt een beetje op feta, maar is nog iets zachter van structuur en van smaak. Schapenkaas schijnt heel erg gezond te zijn. Veel vitaminen en mineralen. Het is gelukkig steeds makkelijker te verkrijgen. Op de markt en in Zeeland bij diverse verkooppunten aan de boerderij.

Een lekker en gezond bord met pasta:

Pasta met gegrilde aubergine en verse schapenkaas 

Voor 4 personen:

half pak penne-pasta
1 aubergine
1 teentje knoflook
1 kleine ui
1 rood chili-pepertje
1 blik gepelde tomaten
1 theelepel gedroogde oregano of eetlepel verse oregano
olijfolie
zout, peper
1 ons verse Hollandse schapenkaas of feta

Snij de aubergine in de lengte door in 5 plakken. Besmeer beide kanten met olie en bestrooi met peper. Rooster de aubergine op de grillpan, een paar minuten per kant, af en toe even verplaatsen. Of in z’n geheel in de oven: zo’n 30 minuten. Doe ondertussen de pasta in kokend water en laat zo’n 10-12 minuten koken.

Snipper daarna de ui en knoflook. Ontdoe chilipeper van zaadjes en snij in kleine stukjes. Bak eerst de ui in wat olie, doe er daarna de knoflook en chili bij. Na een minuutje kan de inhoud van het blik gepelde tomaten erbij en de gedroogde oregano. Snij de geroosterde aubergine in blokjes en doe deze bij de saus. Giet de pasta af en roer deze door de saus. Schep de pasta op een bord en brokkel daar wat stukjes van de schapenkaas over heen.

Summary
recipe image
Recipe Name
pasta met geroosterde aubergine en schapenkaas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *