Marinade voor gegrilde groente van de bbq met balsamico en basilicum

Meestal marineer ik de groente voor op de barbecue in olijfolie met diverse kruiden. Courgette gaat dan gewoon in lange stroken op de barbecue en paprika/ui/champignons op een stokje. Dit keer wilde ik mijn nieuwe grillpan (xenos) voor op de barbecue uitproberen. De gesneden groentemix zag er kleurrijk uit. Ik kreeg gelijk zin om dan ook eens wat meer moeite te steken in de marinade.

Deze balsamico-marinade met lekker veel verse basilicum ruikt heerlijk. De marinade is lichtbruin door de balsamico-azijn. Op de rauwe groente ziet dat er wellicht niet zo aantrekkelijk uit maar dat veranderd na het roosteren. Dan heb je gegrilde groente met een heerlijke geur en de diepe smaak van de marinade. Het is een fijn bijgerecht want het past zowat bij alles dat je voor de rest van de barbecue haalt. Wij aten het bijvoorbeeld bij een geroosterd visje maar het lijkt me ook lekker op een burger.

Marinade voor gegrilde groente

4 el olijfolie
1 el balsamico-azijn
veel verse basilicum
1 ui, fijn gesneden*
2 teentjes knoflook, gesnipperd
zout
vers gemalen peper

Groente: o.a. paprika, courgette, rode ui

Maak een marinade van de olijfolie, balsamico, verse basilicum, knoflook, zout en peper. Indien je geen ui gaat roosteren dan is het lekker om ook nog een gesnipperd uitje toe te voegen. Laat hier de gesneden groente minimaal een half uur in marineren. Grill dan in een pan of op een stokje.

Summary
recipe image
Recipe Name
Marinade voor gegrilde groente bbq
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *