In boter gebakken courgette met limoen en basilicum

gebakken courgette limoen

Deze pan was vanavond aan tafel het eerste leeg en dat is verrassend bij een groentegerecht. Ik had ook nog wel meer gelust; een aanbeveling voor dit recept. De courgettes worden in boter gebakken voor een romige smaak, door het lichtbruin bakken krijg je daarnaast een licht nootachtig smaakje aan de courgette en aan het einde wordt het gerecht fris en zomers door de limoensap en limoenrasp. De verse basilicum zorgt voor een heerlijke geursensatie.

Eenvoudig, snel en smakelijk: dat is een fijn gegeven voor een bijgerecht. De courgettes knallen de planten uit op dit moment dus je kan wel wat recepten gebruiken om af en toe met de verse oogst even snel iets op tafel te zetten. Soms neem je er natuurlijk even de tijd voor en de komende tijd zal ik dan vast ook wel wat bewerkelijker gerechten met courgette online zetten. Maar voor een snel en lekker bijgerecht maak je eens deze:

In boter gebakken courgette met limoen en basilicum

2 middelgrote of 4 kleine courgettes
roomboter (ca. 20 gram)
1 limoen, rasp en sap
6 blaadjes verse basilicum, fijn gesneden
vers gemalen peper
zeezout

Leg de limoen even in pas gekookt water en wrijf met een stuk keukenpapier na twee minuten de waslaag van de limoen. Snij de courgette in schijfjes van circa 1 centimeter dik. Laat in een pan wat roomboter op zacht vuur bruin worden. Bak hier de courgetteschijfjes in en bestrooi ze ondertussen met zout en peper. Als ze wat zachter en gebruind zijn, snij dan de limoen doormidden en besprenkel de courgette met het limoensap. Schep om en rasp de schil van de limoen over het gerecht. Snij dan de basilicum in reepjes en bestooi het gerecht hiermee vlak voor het opdienen.

Summary
recipe image
Recipe Name
In boter gebakken courgette met limoen en basilicum
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *