Salade met biefstuk en dragonmosterddressing

salade biefstuk mosterd

Dragon is net zo’n kruid als koriander: men houdt er van of vindt het vies. Het heeft een licht anijsachtige smaak. In Frankrijk kocht ik een jaar geleden dragonazijn en dragonmosterd. Met dragonazijn maak je naast lekkere dressing ook de klassieke bearnaisesaus. Dragonmosterd kan je weer goed gebruiken in klassieke Franse mosterdroomsauzen of in een mosterddressing. Verse dragon heb ik tegenwoordig ook voorhanden in de kruidenbak.

Dragon wordt veel gebruikt in de Franse keuken maar zie je hier nauwelijks bij de verse kruiden in het schap staan. Haal daarom in een tuincentrum een dragonplantje en plant deze in de tuin of kruidenbak. Het is een meerjarige plant dus je blijft er plezier van houden. In de winter sterft het blad af en in het voorjaar komen er weer nieuwe stengels tevoorschijn. Het smaakt goed bij kip, vis en allerlei soorten groente. Ook de combinatie met biefstuk is een klassieker, daarom kan deze dragonmosterddressing royaal over de salade met biefstuk worden gesprenkeld:

Salade met biefstuk en mosterddressing

2 biefstukjes (ca. 250-300 gram)
2 handen vol van verschillende soorten sla
(bv. botersla, pluksla, romeinse sla, rucola)
4 tomaatjes
1 rode ui of 2 sjalotjes, in ringen
evt. handje sperzieboontjes
zout, peper
olijfolie/boter

Dressing:
3 el olijfolie
1/2 el witte wijnazijn
2 tl dragonmosterd*

Was de sla, droog deze en snij of scheur in kleine stukken. Snij de tomaatjes in plakken. Indien sperzieboontjes, kook deze totdat ze nog licht knapperig zijn, in ca. 7 minuten en laat afkoelen. Verdeel alles over een schaal. Bestrooi de biefstuk flink met peper en wat zout. Verwarm olie of boter in een pan en bak de biefstuk in enkele minuten aan elke kant bruin van buiten en rose van binnen. Verpak in aluminiumfolie om 5 minuten te laten rusten. Klop ondertussen een dressing van de olijfolie, wijnazijn en dragonmosterd. Snij de biefstuk in dunne plakjes en leg deze op de salade. Besprenkel met de dressing.

* Of neem gewone mosterd en voeg er een snufje gedroogde dragon of wat blaadjes verse dragon aan toe.

Verse dragon
Naar een recept van www.taste.com.au
Summary
recipe image
Recipe Name
Salade met biefstuk en dragonmosterddressing
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Published by

One thought on “Salade met biefstuk en dragonmosterddressing

  1. HoiHoi! Erg leuk stukje wat je hier geschreven hebt. Ik ga eens verder kijken hier wat voor andere interessante dingen er te vinden zijn 🙂 Groetjes uit Haarlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *