Lauwwarme aardappelsalade met tuinbonen en mozzarella

We zijn bewust de ingevroren groente aan het opmaken. Het moestuinseizoen gaat immers binnenkort beginnen. Het moestuingedeelte voor de wisselteelt wordt volgende week omgeploegd en dan gaan de tuinboonzaden als eerste de grond in. Daarna komen de pootaardappelen, erwten, peultjes en uien aan de beurt. In de kas begin ik met spinazie. Het moestuinplan is nog niet helemaal klaar maar ik wil in ieder geval wat minder kolen en wat meer slasoorten.

Tuinbonen uit eigen moestuin zijn heerlijk, ook nadat ze ingevroren zijn geweest. Ik laat ingevroren groente nooit ontdooien maar doe ze bevroren in de pan (met kokend water). Daardoor blijven de boontjes stevig. Zelfs ingevroren sperziebonen komen op deze manier niet slap of papperig op het bord. De combinatie tuinbonen met spekjes is geweldig. Met nog wat ingrediënten er bij maak je een lauwwarme Mediterraanse aardappelsalade. Serveer hier eventueel nog een chipolataworstje naast!

Warme aardappelsalade met tuinbonen en mozzarella

800 gram aardappelen
1 ui
200 gram gerookte spekreepjes
2 koppen rauwe tuinbonen of 1 pot tuinbonen
1 bol mozzarella
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel (rode) wijnazijn
zout, peper,
daslook
evt. olijven en/of cherrytomaatjes

Kook de aardappelen, giet af en laat een beetje afkoelen totdat je ze kunt vastpakken en snijden. Bak de spekblokje bruin en doe er dan nog de gesnipperde ui even bij. Kook de tuinbonen in circa 10 minuten gaar en giet af. Snij de mozzarella in blokjes. Snij vervolgens de aardappelen in blokjes en doe dit in een ruime schaal, voeg de tuinbonen, spek, ui en mozzarella toe. Maak op smaak met de olijfolie, wijnazijn, zout en peper en evt. wat daslook of peterselie. Lekker is ook nog wat olijfjes of tomaat er door heen.

Tuinbonenplant in juli 2016

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Aardappelsalade met tuinbonen en mozzarella
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.