Gnocchi met spek, scamorza en rucola

gnocchi scamorza rucola

Dit is Italiaanse comfort-food: gnocchi met spekjes, ui en kaassaus. De rucola zorgt ervoor dat het gerecht iets lichter wordt en een nootachtige smaak krijgt. Ik kocht de gnocchi, scamorza (een zachte peervormige kaas) en het stuk gerookte spek in een Italiaanse supermarkt om tijdens de vakantie een makkelijke maaltijd op tafel te kunnen zetten. Ze zijn echter in de koelbox mee naar Nederland gegaan.

Thuis ontdekte ik pas dat ik een aantal ingrediënten bij elkaar had geraapt voor een lekker traditioneel gerecht. Alleen de rucola moest ik er nog bij kopen. Rucola zaai ik elk jaar wel een paar keer in de moestuin maar het schiet bij mij al snel door en vormt dan bloempjes. Dan is het nog steeds lekker maar heb je weinig blad. Dit jaar hoop ik de winkelkwaliteit eens een keer te evenaren.

Gnocchi met spek, scamorza en rucola

500 gram gnocchi*
150 gram gerookt spek, in reepjes
150 gram scamorza (of mozzarella)
flinke scheut melk (ca. halve koffiekop)
1 ui
1 bosje rucola
vers gemalen peper
zout

Snij het gerookte spek in reepjes en snipper de ui. Bak het spek in de pan in enkele minuten bruin en voeg dan de ui toe. Bak alles nog even door en voeg vervolgens de melk toe. Verwarm dit mee in de pan. Snij ondertussen de scamorza in stukjes en voeg als de melk warm is de scamorza toe. Blijf roeren tot de scamorza gesmolten is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Kook de gnocchi in kokend, gezouten water: als ze boven komen drijven zijn ze goed. Dien de gnocchi op met de saus en een handje rucola.

* Recept voor het zelf maken van gnocchi, zie deze link.

Summary
recipe image
Recipe Name
Gnocchi met scamorza en spek
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.