Foodblogevent mei: kruiden in de hoofdrol

Het foodblogevent van april had als thema “Groen”. Het thema was gekozen door Ilse van het blog Uit mijn keukentje. Mijn ingestuurde recept  van Gebakken radijsjes met citroen en radijsloof werd gekozen tot winnaar: dit betekent dat ik het thema mag kiezen voor het Foodblogevent van mei!

Ik heb gekozen voor het lekker brede thema “kruiden in de hoofdrol”.

Het fijne aan dit seizoen is dat er weer veel verse kruiden uit eigen tuin zijn te halen. Alles smaakt lekkerder met verse kruiden, vind ik. Daarnaast ben ik ook dol op kruidenmixen.

Het thema is heel breed op te vatten: van zelfgemaakte kruidenkaasjes, kruidenkorstjes, curry’s maar
ook tijmcake en andere verrijkingen met kruiden die een bijzonder gerecht of baksel opleveren.

Als je het leuk vindt om mee te doen met het foodblogevent van mei:

1. Maak dan een gerecht of baksel met kruid (-en) in de hoofdrol.
2. Plaats het op je foodblog en vermeld dat je meedoet aan het foodblog event door te linken naar deze blogpost.
3. Laat een url-link naar jouw blogpost achter in een reactie onder deze blogpost.
4. Laat eventueel via facebook en/of twitter weten dat je meedoet aan het foodblog event. Gebruik hiervoor #foodblogevent en tag mij @Oestersenuien
5. Stuur je inzending in vóór 31 mei 2015. Op 31 mei wordt de winnaar (en nieuwe host) bekend gemaakt.


Heb je geen blog, maar wil je toch meedoen? Stuur me dan via mijn webformulier een berichtje met emailadres en ik laat je dan weten waar je de inzending (recept + foto) naar toe kan sturen. 

Voor wat inspiratie, kijk eens op Pinterest.

INZENDINGEN:

1.  Van Nerissa Haak van Atelier Eetlust (www.ateliereetlust.com)

Milde groene harissa

Voor ca. 5 dl
Lekker bij gegrild vlees zoals runderbiefstuk, entrecote of ribeye. Of als dip bij een broodje!
¼  andijvie
10 takjes koriander
10 takjes munt
½ groene Spaanse peper
1 teen knoflook
1 kleine sjalot
Zeste en sap van 1 limoen
Stuk gember
50 g rucola
8 stukken gesneden jalapenos
1 el Ras el Hanout
1,5 dl milde olijfolie
1 dl extra vierge olijfolie
Zout naar smaak
  
Snijd en was de andijvie. Haal de blaadjes van de munt en koriander. Snijd de peper, sjalot en knoflook grof.
Haal de zeste (schil zonder het wit) van de limoen en snijd fijn. Knijp het sap uit de limoen. Rasp de gember.
Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met een staafmixer tot er een salsa ontstaat.

TIP: Je kunt ook restjes sla/andijvie gebruiken, of bijvoorbeeld rucola en kruiden die slap zijn geworden in de koelkast.

2. Van Sophie van het blog “Eten Maken”:

Rabarbercake met rozemarijn en sinaasappel

3. Van Gereon van het blog “Gereons keuken”

Chimichurri

4.Van Ingrid van het blog Villa Vinissima:

Basilicummousse met tomatengelei en krokantjes van Parmezaanse kaas, Parmaham en tomaat

5. Van Marlene van het blog Kitchen Table Happiness:

Homemade kruidenzout

6. Van Paul van het blog Geur van maillard:

Gedroogde kruidenbouillonmelange

7. Van Katrin van het blog Katrins favoriete recepten:

Sinaasappelcake met rozemarijn

Published by

4 thoughts on “Foodblogevent mei: kruiden in de hoofdrol

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *