Het foodblogevent van april had als thema “Groen”. Het thema was gekozen door Ilse van het blog Uit mijn keukentje. Mijn ingestuurde recept van Gebakken radijsjes met citroen en radijsloof werd gekozen tot winnaar: dit betekent dat ik het thema mag kiezen voor het Foodblogevent van mei!
Ik heb gekozen voor het lekker brede thema “kruiden in de hoofdrol”.
Het fijne aan dit seizoen is dat er weer veel verse kruiden uit eigen tuin zijn te halen. Alles smaakt lekkerder met verse kruiden, vind ik. Daarnaast ben ik ook dol op kruidenmixen.
Het thema is heel breed op te vatten: van zelfgemaakte kruidenkaasjes, kruidenkorstjes, curry’s maar
ook tijmcake en andere verrijkingen met kruiden die een bijzonder gerecht of baksel opleveren.
Als je het leuk vindt om mee te doen met het foodblogevent van mei:
1. Maak dan een gerecht of baksel met kruid (-en) in de hoofdrol.
2. Plaats het op je foodblog en vermeld dat je meedoet aan het foodblog event door te linken naar deze blogpost.
3. Laat een url-link naar jouw blogpost achter in een reactie onder deze blogpost.
4. Laat eventueel via facebook en/of twitter weten dat je meedoet aan het foodblog event. Gebruik hiervoor #foodblogevent en tag mij @Oestersenuien
5. Stuur je inzending in vóór 31 mei 2015. Op 31 mei wordt de winnaar (en nieuwe host) bekend gemaakt.
Heb je geen blog, maar wil je toch meedoen? Stuur me dan via mijn webformulier een berichtje met emailadres en ik laat je dan weten waar je de inzending (recept + foto) naar toe kan sturen.
Voor wat inspiratie, kijk eens op Pinterest.
INZENDINGEN:
1. Van Nerissa Haak van Atelier Eetlust (www.ateliereetlust.com)
Milde groene harissa
TIP: Je kunt ook restjes sla/andijvie gebruiken, of bijvoorbeeld rucola en kruiden die slap zijn geworden in de koelkast.
Rabarbercake met rozemarijn en sinaasappel
3. Van Gereon van het blog “Gereons keuken”
4.Van Ingrid van het blog Villa Vinissima:
Basilicummousse met tomatengelei en krokantjes van Parmezaanse kaas, Parmaham en tomaat
5. Van Marlene van het blog Kitchen Table Happiness:
6. Van Paul van het blog Geur van maillard:
Gedroogde kruidenbouillonmelange
7. Van Katrin van het blog Katrins favoriete recepten:
Bijgaan mijn bijdrage. Chimichurri. laat het al fresco sieoen maar snel beginnen. Succes met het hosten! http://gereonskeukenthuis.nl/blog/foodblogevent-mei-kruiden/
Met het weer wil het nog niet zo vlotten dus mijn groentetuintje stelt ook nog niet veel voor. Gelukkig trekken de kruiden zich niet zo veel aan van wat kouder weer – de rukwinden even niet meegerekend- dus het thema van het foodblogevent voor de maand mei komt goed uit: kruiden in de hoofdrol.
http://www.kitchentablehappiness.nl/homemade-kruidenzout/
(Ik heb het gevoel dat sommige deelnemers alleen hun deelname op FB zetten, en niet hier melden.)
Maar goed, ik doe deze keer ook mee met kruidenbouillon, of eigenlijk bouillonkruiden …
http://www.maillard.nl/2015/05/27/foodbloggersevent-kruiden-bouillon/
Hierbij mijn recept voor het foodblogevent van deze maand: http://katrinsfavorieterecepten.blogspot.nl/2015/05/sinaasappelcake-met-rozemarijn.html