Gebakken radijsjes met citroen en radijsloof

gebakken radijsjes

Ik vind radijsjes lekker maar ik heb ze dit jaar niet in de moestuin staan. Ze mislukken bij mij namelijk altijd. Eerst dacht ik dat het kwam omdat ik ze binnen voorzaaide en niet gelijk in de volle grond teelde. Daarna heb ik nog verschillende grondmengsels buiten uitgeprobeerd. Maar er mag niets baten. Ik koop ze dit jaar gewoon bij de groenteboer en stort mij op andere groenten.

Ik heb dus geen groene vingers als het radijsjes aangaat. Groen is overigens het thema van het foodblogevent van deze maand. Het wordt door het blog “Uit mijn keukentje” gehost. Blogs sturen recepten rondom het thema in en aan het eind van de maand wordt er een winnaar (volgende host) gekozen. Groen is een lekker breed thema. Met deze gebakken radijsjes doe ik weer eens een keertje mee. Radijsjes zijn natuurlijk niet groen maar het groene loof van radijsjes is eetbaar en geeft iets extra’s aan dit groentegerechtje!. 

Gebakken of geroosterd krijgen radijsjes een hele unieke eigen smaak en ze worden mooi roze. In het loof van radijsjes proef je de rauwe radijssmaak wel weer terug maar het heeft ook wel een beetje iets van rucola. Ik heb de radijsjes in de pan gebakken maar je kan ze ook insmeren met olijfolie en in de oven -zo’n 20 minuten- roosteren. Besprenkel voor het serveren met citroensap en bestrooi met gesnipperd radijsloof.

Gebakken radijsjes met citroen en radijsloof

20 radijsjes (1 a 2 bosjes)
1 kleine ui, gesnipperd
olijfolie
verse peper
zeezout
citroensap

Snij het loof en het worteltje van de radijsjes en bewaar het loof. Halveer de radijsjes. Was het loof grondig (zit vaak vol zand) en snij enkele blaadjes in smalle reepjes. Bak eerst de ui aan en dan de radijsjes in de hete olie in een kwartiertje gaar en bestrooi met zout en peper. Besprenkel voor het serveren de radijsjes met wat citroensap en strooi tot slot de reepjes loof er over.

Summary
recipe image
Recipe Name
Gebakken radijsje met citroen en loof
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

One thought on “Gebakken radijsjes met citroen en radijsloof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *