Gefrituurde garnalen in bierbeslag met pittige aioli

garnalen bierbeslag aioli

Ik heb al een paar keer getwijfeld in de Landwinkel of ik een potje zeekraalzilt zou kopen want goedkoop is het niet. Je gebruikt zeekraalzilt in plaats van zout. Gelukkig heb ik toch de beslissing genomen het mee te nemen want het geeft een erg lekkere ziltige smaak aan een gerecht. Vooral in het bierbeslag van de garnalen viel op hoeveel smaak het toevoegt. We hebben gesmuld van deze gefrituurde reuzegarnalen.

Voor het mooie effect zou je de achterstaart van de garnaal er aan kunnen laten zitten en dan de garnaal gedeeltelijk in het beslag kunnen dopen. Wij hadden zin om de garnaal zo weg te kunnen happen zonder de zorgen over een staart. Ik heb er aioli bij gemaakt met een jalapenopeper voor een beetje pit. De overgebleven aioli gaat vandaag lekker bij de salade.

Gefrituurde garnalen in bierbeslag met pittige aioli

20 reuzegarnalen (bv tijgergarnalen), ongekookt en gepeld

60 gram bloem
1 tl bakpoeder
100 ml bier
Zeekraalzilt (enkele draaien van de molen) of snuf zeezout
Peper

5 eetlepels mayonaise
1 jalapeno of Spaanse peper, fijn gesneden
limoensap
zout
2 knoflooktenen, fijn gesnipperd
mespunt mosterd

Doe de bloem in een beslagkom en voeg daar de bakpoeder, zout en peper aan toe. Roer met een garde eventuele klontjes los. Voeg bier beetje bij beetje toe totdat je een beslag hebt met de dikte van een pannenkoekbeslag. Laat 30 minuten rusten in een warme ruimte.

Meng mayonaise, snufje zout, knoflook en mosterd tot een sausje. Voeg limoensap naar smaak toe: het mag licht zurig zijn. Voeg zoveel jalapenopeper toe totdat je een lekker pittige saus hebt.

Zet de frituurpan op 180 C. Doe de reuzengarnalen in het beslag. Laat ze 1 voor 1 in de frituurpan zakken nadat je het overtollige beslag er even hebt afgeschud. Frituur in kleine porties en zorg dat ze niet aan elkaar komen te zitten in het begin. Ze zijn in enkele minuten goudbruin en gaar.    

Summary
recipe image
Recipe Name
Garnalen in bierbeslag met aioli
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

2 thoughts on “Gefrituurde garnalen in bierbeslag met pittige aioli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *