Courgette met witte bonen en ui

Van het voorgaande moestuinseizoen was er dit jaar nog een restant zaden voor bolcourgette en de gewone groene courgette. Deze twee soorten staan nu productie te draaien in de moestuin. Ik heb van elk soort twee geplant. Ik hoop dat ik dit jaar eindelijk eens toekom aan het maken van gevulde courgettebloemen.  Dat zou moeten lukken met vier courgetteplanten. De eerste gewone groene courgette van het seizoen is in het onderstaande gerecht gegaan. Mijn eerste bolcourgette ligt in de keuken te wachten tot de barbecue aangaat en dan gaat de courgette in plakken op de grill met wat kruiden en een beetje olie.

Ondertussen heb ik een fijn aantal recepten met courgette op het blog. Ik ga er binnenkort eens een verzamelblog van maken. Het onderstaande gerecht is lekker bij vlees en bij vis. Het vult goed door de toevoeging van de witte bonen. Met wat gegrilde of geroosterde gamba’s er door heb je een lekker Mediterraans gerecht voor een warme avond.  Geniet van het courgetteseizoen!

Courgette met witte bonen en ui

1 courgette
1 potje witte bonen
1 ui, in stukjes
1 teentje knoflook, fijn gesneden
8 blaadjes verse basilicum, fijn gesneden
1 takje rozemarijn
scheut citroensap
zout, peper
olijfolie

Bak de ui aan in de olijfolie en bak daarna de knoflook kort mee aan. Snij de courgette in de lengte doormidden en deze helften ook weer in de lengte doormidden. Snij vervolgens deze in stukjes. Bak de courgette, samen met het takje rozemarijn, mee in de pan (ca. vijf minuten). Laat de bonen uitlekken en voeg deze toe. Warm de bonen mee op en schep tijdig om. Maak alles op smaak met citroensap, zout, peper en nog een beetje olijfolie. Strooi op het laatst de verse basilicum over het gerecht.

Bolcourgette in aantocht

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Courgette met witte bonen en ui
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *