Pasta met rode kool en verse worst

pasta rode kool worst

Pasta con cavolo rosso e salsiccia. Mijn vader kwam als eerste met het idee om rode kool met pasta te combineren. Hij was daar zo enthousiast over dat ik zijn recept heb genoteerd. En zoals dat altijd gaat bij mij: ik rommel er nog wat champignons in, voeg er nog crème fraîche toe en bedenk dat verse worst er ook wel erg bij zal smaken. Het gerecht ziet er bijzonder uit met de dieppaarse kleur van de rode kool die ook de pasta een mooi paars waasje geeft. Het is inderdaad bijzonder lekker. Het restje is de volgende dag door dochter tussen de middag nog opgegeten.

Dit gerecht leek mij de ultieme verbinding tussen de Hollandse en Italiaanse keuken totdat ik eens ging googlen op “pasta cavolo rosso”. Dan komen er bijzonder veel Italiaanse recepten tevoorschijn van pasta met rode kool. Ook de zelf bedachte combinatie met verse worst bestaat al, inderdaad “pasta con cavolo rosso e salsicca”. Ik heb nog meer leuke combinaties gezien, bijvoorbeeld rode kool met tonijn, of met blauwe kaas, en met inktvis. Dit is pas de eerste stap op het gebied van pasta met rode kool. 

Pasta met rode kool

Pasta naar keuze, bv volkoren penne
1 kwart rode kool, gestoofd (ca. 250 gram, of potje/zakje)
(2 jeneverbessen, 1 kruidnagel, 1 laurierblaadje) 
1/2 bakje champignons (of spekjes)
2 teentjes knoflook
1/2 bakje zure room
1 tl gedroogde Mediterraanse kruiden (tijm, salie, oregano,rozemarijn)
4 verse worsten
peper, zout

Parmezaanse kaas

Gebruik een restant al gestoofde rode kool of stoof verse rode kool: schaaf de rode kool fijn en doe dit in een pan met 150 ml water, jeneverbessen, kruidnagel en laurierblaadje. Breng het geheel aan de kook en kook het gaar in circa 15 minuten. Giet de rode kool af en verwijder de jeneverbessen, kruidnagel en laurierblaadje.

Bak de verse worsten of verwijder het vel en bak straks het worstvlees mee met de knoflook en champignons.

Bak in een koekenpan op zacht vuur de knoflook aan en voeg hier in stukken gesneden champignons of spekjes aan toe. Voeg de rode kool toe aan de knoflook en champignons. Breng op smaak met kruiden, peper en zout. Voeg tot slot nog de creme fraiche toe.

Serveer met pasta naar keuze en de verse worst. 

Summary
recipe image
Recipe Name
Pasta met rode kool en verse worst
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *