Hazenrug met rode wijn-mosterdsaus

hazenrug rode wijnsaus

Bij het opdoen van inspiratie voor een lekkere saus bij de hazenrugfilets, kwam ik verschillende baktijden voor hazenrug tegen. Een Brit maakt het wel heel bont met een bereidingstijd van wel een half uur in de oven. Je zou zijn advies maar opvolgen en eindigen met een taaie boel op het bord. Onderstaande bereidingswijze van aanbakken in de pan en even laten rusten in de voorverwarmde oven, werkt bij mij prima. Het is dan niet doorbakken maar heerlijk mals en rosé.    

Hazenrugfilets zijn naar mijn mening nog lekkerder dan biefstuk van de haas (om maar eens voor wat verwarring te zorgen). Daar wil je dus optimaal van genieten. Er hoort een saus bij dat de hazenrug nog lekkerder maakt. Deze rode wijn-mosterdsaus voldoet helemaal. Het is een eenvoudige en snel te bereiden saus mits je natuurlijk alles even van tevoren klaar zet.

Hazenrug met rode wijn-mosterdsaus

2 hazenrugfilets
25 gram boter
scheut olie
1 eetlepel bloem
1 dl bouillon
1 dl rode wijn
1 el mosterd
peper, zout

 Verwarm de oven voor op 180 Celsius en zet hier alvast de ovenschaal in voor de hazenrugfilets.

Zet de ingrediënten voor de saus al klaar: bloem, bouillon, wijn en mosterd. Bestrooi de hazenrugfilets met zout en peper. Bak ze aan in de boter met olie, net zoals een biefstukje. Indien rondom bruin en dichtgeschroeid, leg ze dan in een schaal in de oven. De pan met bakvet kun je op laag vuur laten staan: dat wordt nog gebruikt voor de saus. Laat de filets 5 minuten in de oven rusten. Voeg voor de saus ondertussen een eetlepel bloem toe aan het bakvet en bak alles even door. Voeg wijn en bouillon toe, roer goed door met een garde zodat er geen klontjes ontstaan en laat de saus binden. Maak op smaak met mosterd, zout en peper. Haal na 5 minuten de filets uit de oven en serveer met de saus.

Summary
recipe image
Recipe Name
Hazenrug met rode wijnsaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *