Viscurry

Ik maak regelmatig viscurry. Ik gebruik dan meestal kant-en-klare currypasta uit een potje of een zakje. Mijn favoriete merk currypasta kan ik echter nergens meer kopen. De currypasta van Patak vind ik te zoet.  Gisteren ben ik daarom in de kruidenkast gedoken en heb ik samen met wat verse ingrediënten zelf de currymix gemaakt. Het recept is gebaseerd op de “Keralan fish curry” van Jamie Oliver. Ik heb er zelf nog op het laatst wat garam masala toegevoegd en de koriander vervangen door bladpeterselie.

Ik heb ook de sjalotjes uit het recept vervangen door een platte gele ui uit de moestuin. De sjalotjes uit eigen tuin had ik niet meer thuis op voorraad. Onze moestuin ligt aan de andere kant van het dorp. Leuk is dat je vanaf de moestuin af en toe schepen van en naar Antwerpen ziet varen over de Westerschelde. Dit jaar had ik er voor het eerst sjalotjes geplant. Sjalotjes groeien in een soort kroonvorm: 1 plant-sjalotje levert 5 sjalotjes op. Dat wist ik niet en was dan ook erg verbaasd toen het resultaat zag.

We hebben in ieder geval genoten van deze curry. Ik ga voor de viscurry geen kant-en-klare currypasta meer kopen!

Viscurry

5 ons witte vis (kabeljauw of koolvis)
1 courgette
1 (gele) paprika
1 ui of 3 sjalotten
2 teentjes knoflook
2,5 cm stuk gember
1 verse rode peper
1 tl mosterdzaad
20 curryblaadjes
1 tl gemalen chilipeper
1 tl kurkuma
2 tl garam masala
1 blik kokosmelk (ca. 380 ml)
1 blik tomatenstukjes (400ml)
verse koriander of peterselie
zout
bakolie (bv kokosolie)

Verwarm in de pan de olie. Bak hier de mosterdzaadjes en curryblaadjes in tot de mosterdzaadjes gaan “ploppen”. Voeg dan de fijn gesneden sjalot, knoflook, gember en peper toe. Snij paprika en courgette in blokjes en bak deze ook mee. Voeg dan de inhoud van het blik tomatenstukjes en kokosmelk toe en de chili, kurkuma en garam masala en laat alles een kwartier pruttelen tot de saus dik en glanzend is geworden. Vis de curryblaadjes er uit. Snij dan de witvis in blokken van 2×2 cm en voeg toe aan de saus. Laat ca 6 minuten meestoven tot de vis gaar is en dien op met verse koriander of peterselie en rijst.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
viscurry
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *