Uitslag foodblogevent december 2014

Ik was deze maand host van het foodblogevent. Voor een korte uitleg, zie deze link. Het thema van dit foodblogevent was “Let’s Crunch”: gerechtjes voor een kerstlunch met veel personen van verschillende leeftijden en verschillende smaken. Er kwamen vijf inzendingen binnen:

1. Vissoepje met rivierkreeftjes

Gereon van de site “Gereons keuken thuis” is niet zo een koker met Kerst, dat doet hij de rest van het jaar al genoeg. Bij hem ligt tijdens de feestdagen dus niet de nadruk op eten en koken. Hij maakt graag een snel vissoepje  met zeewolf en deze rakkers. Met tomaat en basilicum voor een zuiderse hint.

http://gereonskeukenthuis.nl/blog/foodblogevent-december-vissoepje/

2. Bagna Cauda

Femke van het blog “cusina casalinga” stuurde dit gerecht uit Piemonte in. Bagna Cauda betekent in dialect ‘warm/heet bad’. Het is een warme dipsaus voor groenten, brood en soepstengels. De Bagna Cauda serveer je volgens de traditie in een fojót, een soort fondue schaal gemaakt van terracotta. Gewoon in een fonduepannetje met een waxinelichtje kan ook. Zeker met rauwe groenten, een lekker recept voor de ‘crunch’.

 http://loveataly.blogspot.it/2014/12/bagna-cauda-warme-dipsaus.html

3. Salade van paarse spruitjes met cranberry en hazelnoot

Deze mooie salade werd ingezonden door Sophie van het blog “Eten maken”. De paarse spruiten hebben een onverwacht en opvallend zoete en milde smaak. Als je ze kookt blijft er van de kleur niet zoveel over; een goede reden om eens een salade te maken.

 
http://etenmaken.blogspot.nl/2014/11/salade-van-paarse-spruitjes-met.html

4.Risotto met palmkool en blauwe kaas

Elisabeth van Elisabeth’s kitchen maakte deze risotto met blauwe kaas en palmkool en serveert dat met truffelsalami. Dit zou ook daardoor een fijne amuse /lepelhapje kunnen zijn.
Dan neem je de helft van de truffelsalami en schep daar een beetje risotto op.

5. Blini’s met roomkaas, appel en bietjes

Joyce en Tom van het blog “About food and more” zetten blini’s op de kerstlunch-tafel. Blini’s, in de mini versie, zijn ideaal om te serveren als amuse of aperitiefhapje. Vaak zie je gerookte zalm als topping van de blini, maar daar kun je natuurlijk eindeloos mee variëren.

 

 http://aboutfoodandmore.blogspot.fr/2014/12/blinis-met-roomkaas-appel-en-bietjes.html

Uitslag

Het is een leuke foodblogevent-kerstlunch geworden, met een soepje, salade, warme dipsaus, hapjes en een warm gerechtje. De inzendingen scoorden allemaal op verschillende punten. Het is dan erg lastig om een keuze te maken want welke invalshoek is doorslaggevend. Is dat het meest originele recept of het meest feestelijke, voldoet het meest aan het thema, persoonlijke voorkeur, etc etc ? Na wat discussie thuis, is de keuze uiteindelijk gevallen op de inzending van Sophie omdat het gerecht er prachtig uit ziet, gelijk doet denken aan Kerst en omdat het nieuwsgierig maakte naar de smaak van deze salade van rauwe paarse spruiten. Ik hou niet van gekookte spruiten maar de eerstvolgende keer dat ik paarse spruiten zie liggen, neem ik ze mee. Gefeliciteerd Sophie en veel plezier bij het organiseren van het volgende foodblogevent. Iedereen bedankt voor jullie bijdrage!

Published by

One thought on “Uitslag foodblogevent december 2014

  1. Hoi Christien,
    Nee, inderdaad, ook als je niet van gekookte spruiten houdt is deze salade de moeite waard.
    Lollig genoeg vertelde een collega mij dat hij tijdens zijn opleiding stage liep bij een veredelingsbedrijf dat bezig was met paarse spruiten. Dan moet ik er wel even bij vertellen dat hij de veertig ruimschoots gepasseerd is…
    Dit even als illustratie voor het feit dat er een hoop tijd en werk is gaan zitten in de paarse spruit. En met al dat werk hebben ze ook echt een ander product gemaakt. De smaak is zoetig en heel subtiel. Vooral doen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *