Hollandse garnalen in dillesaus als amuse of hapje

garnalen in dillesaus

De Hollandse garnalen zijn dit jaar groot en mals. Deze heerlijke garnalen verdienen de hoofdrol. In een lichte romige dillesaus en met stukjes rijpe tomaat komt hun smaak helemaal tot recht. De garnalen zijn als amuse te serveren in een amuseglaasje of als hapje op een stukje toast of stokbrood.

Op het blog staan nog meer lekkere hapjes met garnalen, zoals:

-Garnalencocktail met whisky-cocktailsaus
-Potted shrimp
-Canape’s met garnalenboter en verse garnalen
-Amuse van avocado, gemarineerde citroenmozzarella en garnalen
-Avocado, gevuld met garnalen en gerookte paprikamayonaise
-Vlaamse garnalenkroketjes

Garnalencocktail is een klassieker en blijft een geliefd voorgerecht. Veel mensen worden daarnaast blij bij de gedachte aan een lekker garnalenkroketje, zo bleek na het bloggen van het bovenstaande recept. De amuse met avocado en gemarineerde citroenmozzarella was dit jaar een topper rond de feestdagen. Ik ben blij dat ik nu dit heerlijke recept aan mijn rijtje met garnalenhapjes kan toevoegen: 

Garnalen in dillesaus

150 gram grijze (=Hollandse) garnalen

1,5 el kwark*
1,5 el mayonaise
1/2 tot 1 tl dille
1 rijpe tomaat
peper, zout
verse peterselie
evt. citroensap

Meng de kwark en mayonaise met elkaar. Haal van een rijpe tomaat de zaadjes en vocht weg en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg dit samen met de garnalen toe aan de saus en kruid het geheel met dille, peper en zout en eventueel nog wat citroensap. Dit laatste ingrediënt is afhankelijk van hoe zuur de kwark al is. Proef dus even voordat je het toevoegt. Serveer met gesnipperde verse peterselie.

* Vervang eventueel door zure room/ crème fraîche.

Summary
recipe image
Recipe Name
Hollandse garnalen in dillesaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *