Zoetzure spirelli wortelsalade

Eerst wilde ik de spirellisnijder-hype aan mij voorbij laten gaan. Ik zag mij niet courgetti gaan maken. Dat is net zo iets als bloemkoolrijst of -couscous, wat ik ook niet gauw op tafel zal zetten. Maar toen ik dacht aan de salades die je er mee kan maken en aan het feit dat straks weer allemaal lekkere verse groente uit eigen tuin gaat komen, vond ik het tijd om ook maar eens op internet naar een aanbieding op zoek te gaan.  Sinds de aanschaf van de snijder heb ik het al bijna wekelijks gebruikt.

Een komkommersalade ziet er opeens veel interessanter uit na gebruik van de spirellisnijder en een wortelsalade is veel sneller gemaakt dan met de dunschiller of rasp.  Het enige nadeel is dat de kern van de groente overblijft en het kontje. Gelukkig heb ik twee cavia’s die daar weer erg blij mee zijn en dankbaar de restanten naar binnen werken. Mijn eerste spirellisalade was een wortelsalade en is nu met verschillende kleuren wortelen in de herkansing gegaan: echt een plaatje op de eettafel.

Zoetzure spirelli wortelsalade

4 winterwortels (in verschillende kleuren)
25 gram citroensap
20 gram suiker
2 el druivenpit of olijfolie
zout
zwarte peper of chiliflakes*
verse peterselie of verse koriander*
verse bieslook of verse lente-ui*
overige kruiden naar smaak: zoals bijvoorbeeld gember bij een oosterse variant

Schil de winterwortelen en haal ze door de spirelli-snijder of rasp. Verwarm de citroensap en suiker in een pannetje tot de suiker is gesmolten. Zet dan het vuur uit en voeg dan de olie en kruiden toe naar smaak. Proef of het niet te zoet is, voeg anders nog wat citroensap toe. Laat een uurtje intrekken voor het serveren.

  • gebruik voor een oosterse variant: chiliflakes, koriander en lente-ui ipv zwarte peper, peterselie en bieslook.
Summary
recipe image
Recipe Name
Zoetzure spirelli wortelsalade
Published On
Preparation Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *