Broodje hoemoes met gerookte kipfilet en jalapenos

De avond voordat ik dit broodje maakte, had ik roti-wraps met warm gerookte kipfilet op het menu. Als ik zelf kipfilets rook, maak ik altijd ietsje meer want gerookte kipfilet is de volgende dag koud ook nog zo lekker. Dit keer had ik de kipfilets gewoon ingesmeerd met olijfolie, bestrooid met zout en peper en vervolgens in de fornuis-rookoven met pecanhoutsnippers gerookt. Voor een beschrijving hoe je de kipfilets rookt op het fornuis, zie deze link.

De combinatie van hoemoes en gerookte kip is erg lekker. Hoemoes kan je makkelijk zelf maken. Ik heb mij er ook al meerdere keren aan gewaagd. Omdat ik de enige ben in huis die hoemoes eet, koop ik echter om de paar weken een klein bakje. Ik hou erg van de citroen-koriander versie maar je kan mijn inziens het beste naturel nemen en daar zelf een smaakje aan toevoegen. Ik heb op het broodje verder nog heerlijke zoetzure pittige jalapenosschijfjes en verse koriander gedaan.

Broodje hoemoes, gerookte kipfilet en jalapenos

broodje
hoemoes
enkele plakjes gerookte kipfilet
twee schijfjes tomaat
drie schijfjes ingelegde jalapenos (uit potje)
verse koriander
verse peter
evt. scheutje citroensap (afhankelijk van soort ingelegde jalapenos)*

Besmeer de onderste helft  van het broodje ruim met hoemoes. Leg hier de plakjes gerookte kipfilet op, daarna de schijfjes tomaat en zoetzure jalapenos. Bestrooi met fijn gesneden verse koriander en wat verse peper. Afhankelijk van het soort ingelegde jalapenos (sommige zijn niet zo zuur) kan je ook nog wat citroensap er over sprenkelen. Bovenste deel van het broodje er op en geniet ervan.

* Sommige merken ingelegde jalapenosschijfjes zijn eerder wat zout dan zuur. Als ze niet zo zuur zijn is het lekker om nog wat druppeltjes citroensap toe te voegen.

Summary
recipe image
Recipe Name
Broodje hoemoes en gerookte kipfilet
Published On
Preparation Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.