Roze “pickled”en gevulde eieren

“Pickled eggs” is een specialiteit in Cornwall. Dat moest worden geproefd tijdens een vakantie daar. In een onooglijk fish & chips-zaakje – waar natuurlijk de beste fish & chips van de regio werd verkocht – stond een glazen pot met dobberende bleke eieren in het zuur op de toonbank. Op onze vraag hoe “pickled eggs”  smaakten, omschreef de verkoopster de ingelegde eieren als een “acquired taste” * en bood ons een ei gratis aan bij de bestelling. Ik had er niet zo’n trek in maar de mannen van het gezelschap hapten toe.  Ik begreep uit het commentaar dat ik niet eenmaal thuis eieren in hoefde te gaan maken.

Toch lijkt mij kort in het zuur gelegde eieren wel lekker. Het onderstaande recept zag ik dan ook gelijk zitten, vooral omdat het mooie roze eitjes opleveren. Ik heb zelf bij de vulling van de eitjes niet meer veel zuur toegevoegd. In het originele recept stond namelijk nog een halve eetlepel mosterd en relish in de vulling en dat leek mij zuur op zuur. Ik ben achteraf blij dat ik het niet heb gedaan. De eitjes waren in een oogwenk op.  Voor een feestje:

Roze “pickled” en gevulde eieren

450 ml water
160 ml natuurazijn
1 klein bietje, in schijfjes
1 kleine ui of sjalot, gesnipperd
1 afgestreken theelepel suiker
6 hard-gekookte eieren

2 volle eetlepels (citroen)mayonaise
zout, peper
cayennepeper of paprikapoeder
verse bieslook
evt. paar druppels wijnazijn

Breng water, azijn, bietje, sjalot en suiker aan de kook en laat dit doorkoken tot de biet zacht is. Laat dit mengsel afkoelen in een container in de koelkast. Pel de eieren en leg ze in het afgekoelde vocht. Laat ze minimaal 2 uur tot 6 uur in het vocht liggen, evt een keertje draaien.

Halveer de eieren en doe het eigeel in een kommetje. Klop mayonaise door het eigeel en maak op smaak met zout, peper en evt paar druppel wijnazijn, afhankelijk hoe zuur de mayonaise is. Maak het overigens niet te zuur want de eieren zelf zijn ook al lichtzuur geworden in het vocht. Vul de eieren en bestrooi met cayennepeper of paprikapoeder en verse bieslook.

*verworven smaak 🙂

Bron: www.justataste.com

Summary
recipe image
Recipe Name
Roze gevulde eieren
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.