Waldorfsalade met gerookte kipfilet

waldorfsalade gerookte kipfilet
Waldorfsalade: weer zo’n gerecht waarvan er 20.000 verschillende recepten op het internet staan. En met dit recept komt er nog eentje bij. Deze waldorfsalade is met in de rookoven gerookte kip. Het oorspronkelijk recept gaat uit van gekookte kip en dat was ook heel lekker. Maar heb je een rookoventje voor op het fornuis, dan is dit recept een tip om eens te maken.

 

Waldorfsalade

2 ons gerookte kipfilet
2 stengels bleekselderie
75 gram gepelde walnoten
3/4 stukje appel of iets anders zoets uit blik (mandarijn, perzik, mango of iets dergelijks)
2 eetlepels crème fraiche
2 eetlepels mayonaise
een paar blaadjes ijsbergsla
zout en peper
evt. citroensap

Kook of rook de kipfilet. Roken: Pak de rookoven en leg een volle eetlepel houtsnippers (Apple) op de bodem, bekleed het druiprek met aluminiumfolie en olie het rooster in. Plaats het rooster op het druiprekje. Smeer de kipfilets in met een beetje olie. Leg de kipfilet(-s) op het rekje en bestrooi met peper en zout naar smaak. Plaats het rookoventje op hoog vuur en schuif de deksel bijna dicht. Als er rook naar boven komt kringelen, kan de deksel helemaal dicht. Rook de filet 4 minuten. Bak daarna de kipfilet af in de pan, afhankelijk van de dikte van de filet nog zo’n 6 tot 8 minuten.

Laat de kipfilet even afkoelen. Snij dan de gerookte kip in blokjes en de bleekselderie in schijfjes. Schil de appel en snij 3/4 van de appel in stukjes. Dan de walnoten kruimelen. En alles door elkaar scheppen. Meng in een bakje de crème fraiche en mayonaise en maak op smaak met zout en peper. Eventueel wat citroensap als je het wat zuurder wilt. Om te serveren: de salade op een paar bladen ijsbergsla leggen (gewone sla bezwijkt al gauw door het vocht). Lekker met stokbrood.

Published by

2 thoughts on “Waldorfsalade met gerookte kipfilet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.