Puree van aardappel met knolraap

puree aardappel herfstraap

Twee dagen per week staat er op korte loopafstand van ons huis een viswagen. Verleidelijk om snel even een visje te halen voor het avondeten. Vandaag weer eens aan de verleiding toegegeven en lekkerbekjes gehaald. We hebben de lekkerbekjes gegeten met een puree van aardappel met boterraap.

Boterraap is een licht-oranje knolraap. Deze raap smaakt rauw naar radijs. Als je de raap kookt, dan  smaakt hij meer kool-achtig. Morgen ga ik de boterraap eens rauw verwerken in een salade. Ik heb al gezien dat een combinatie met notenolie lekker zou moeten zijn. Vandaag hebben wij de boterraap gekookt gegeten. Het was een lekkere combinatie: een visje in een deegjasje met schijfjes citroen en de aardse puree van aardappel en knolraap met een snufje tijm.

Puree van aardappel met knolraap

300 gram ongeschilde boterrapen (= ca. 3 rapen)
1 kilo ongeschilde kruimige aardappelen
1/3 tl gedroogde tijm
zout, peper
50 ml melk
olijfolie

Schil de rapen en snij in kleine stukjes (roomrapen laten zich lastig pureren!). Schil de aardappelen en snij in grove stukken. Doe ze samen in de pan met een snuif zout en kook ongeveer 15 minuten tot de aardappel gaar en roomraap zacht is. Verwarm de melk (in een beker met glazen roerstaafje 20 seconden in de magnetron). Pureer de aardappelen en raap en roer daarna de warme melk erdoor. Maak op smaak met tijm, zout en (gemalen) peper. Doe eventueel nog in een ovenschaal, spray hier een beetje olijfolie over en zet nog even onder de grill voor een krokant korstje.

Summary
recipe image
Recipe Name
puree van aardappel met knolraap
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.