Vlammetjes

vlammetjes zelf maken

Een knapperig korstje en een vulling van gehakt is op zich al lekker. Het speciale zit natuurlijk toch in het vlammende deel. Een pepertje en flink wat sambal door het rundergehakt, dat doet dit snackje ontvlammen.  

Het Vlammetje, oftewel Pangsit Pedis, is in Nederland zo ongeveer 30 jaar geleden geïntroduceerd. Iedereen kent volgens mij wel het geel-rode pakje. Bij de Makro kun je inmiddels ook al vlammetjestosti’s kopen: tosti’s met kaas en pittig gehakt. Vandaag heb ik gemerkt dat vlammetjes makkelijk zelf te maken zijn. Ik had nog een restje rul gebakken rundergehakt. Even knutselen en dan heb je heerlijke:

Vlammetjes

Ca. 23 vlammetjes

1/2 pak pangsitvellen (verkrijgbaar bij de toko). Hebben ze geen pangsitvellen, neem dan loempiavellen en snijd elk vel in delen van 10 cm bij 15.
200 gram rundergehakt
1 klein teentje knoflook (fijngesnipperd)
1lombok (fijngesneden)
1/2 eetl. sambal oelek
1/2 theel. ketoembar poeder (gemalen korianderzaad)
zout en peper naar smaak
1/2 eetl bloem
1 ei klutsen (dient als plakmiddel)
zonnebloemolie

Het gehakt rulbakken en knoflook en de gesnipperde lombok hier aan toevoegen, samen met de ketoembar, bloem en de zout en peper. Dan de sambal oelek erdoor roeren. De gehaktvulling een beetje af laten koelen. De loempiavellen ontdooien. Snij elk vel in langwerpige delen van ca. 10 bij 15 centimeter. Leg een kleine eetlepel gehakt als een soort worstje evenwijdig aan het smalle deel van het deeg op een centimeter afstand van 1 van de smalle kanten. Hou ten aanzien van de lange zijden een afstand van 1 1/2 centimeter aan. Pak het gehakt in: vouw de lange zijkanten van het deeg naar binnen over het gehakt heen en daarna de centimeter van het smalle deel. Rol op tot een mooi pakketje. Plak het vast met losgeklopt ei. 2 minuten frituren op 185 C, zo’n 6 tegelijk.

Naar een recept van:  Roys Indo Recepten

Summary
recipe image
Recipe Name
vlammetjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *