Courgette-venkelsoep met bruschetta

soep courgette venkel

De lente komt er aan. Tijd om weer eens aan de tuin te denken. En dan vooral aan de moes- en kruidentuin. Wat zal ik dit jaar eens gaan planten. Courgette natuurlijk. Vorig jaar een groot succes geweest. Dit jaar ga ik ook eens de gele variant proberen. En verder tomaten, bonen, snijbiet en komkommer. Venkel heb ik ook op mijn lijstje staan. Het leek mij een lastige groente om te telen. Op internet zag ik echter dat het een prima groente is voor de beginnende kweker, want bijna geen last van plagen en ziektes. Dus misschien kan ik deze herfst eens deze soep uit eigen teelt maken.

Het recept is overigens van Herman den Blijker.  Ik heb de soep niet gezeefd, zoals het recept voorschreef, alleen gepureerd. Een drupje room bij het serveren had de soep voor mij ook niet meer nodig.  Lekker met bruschetta.

Courgette-venkelsoep

2 courgettes, gewassen en in stukken gesneden
2 venkels, zonder kern en in stukken gesneden
1 prei, het witte deel, in stukken gesneden
8 dl kippenbouillon
2 dl water
zout
zwarte peper uit de molen
evt. room
olijfolie

boerenbrood
1 knoflookteen

Verhit de olijfolie in een pan en zet courgettes, venkel en prei aan (let op dat ze niet kleuren).
Voeg vervolgens het water en de bouillon toe en laat de groente op zacht vuur doorkoken tot ze gaar zijn. Haal de pan van het vuur en doe de massa in een blender. Blender de massa (en druk die door een bolzeef: zelf niet gedaan).Vang de soep op en verwarm deze op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper. Doe de soep in 4 diepe borden en giet een beetje room erdoor ter garnering.

Besprenkel voor bruschetta, gesneden (boeren-)brood met olijfolie en leg ze onder de grill totdat ze bruin zijn. Strijk ze vervolgens in met een gepelde gehalveerde knoflookteen.

Summary
recipe image
Recipe Name
courgette venkelsoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *