Moestuin maandag #3

Het begint nu toch een beetje richting de herfst te gaan in de moestuin. De pompoenen worden groot en de eerste flespompoen is al in de soep gegaan. Daarnaast beginnen de amandelen uit de twee bomen in de achtertuin te vallen dus hebben we een middagje amandelen geraapt, gepeld en te drogen gehangen. Na ongeveer 6 weken kan je de amandelen eten.                                     

De  aardappelen en de uien zijn inmiddels ook al uit de tuin gehaald en gedroogd.  Er staat er nog witte en rode kool in de moestuin. Deze koolplanten gaan niet zo hard: het is nog even afwachten of er goede kolen gaan vormen. De laatste struikjes andijvie gaan binnenkort in de pan en voor de rest gaat het weer wat beter met de groei van alle kruiden en de waterkers.

De nieuwe moestuin heeft een lange tijd onder water gestaan omdat de drainage nog niet goed is geregeld. Hierdoor heeft de plaatsing van de tuinkas wat achterstand opgelopen. Er zijn verschillende plantjes weer verdronken, zoals de boerenkoolplanten. De spekbonen- planten in het midden van het perceel zijn slechts 20 centimeter hoog geworden en leverden in totaal een handje bonen op.

We hebben besloten ons daarom maar te gaan richten op de verbetering van het perceel voor volgend jaar. We hebben enkele stapstenen gekregen en er staat sinds enkele dagen een tuinkas. Ik heb zin om de komende tijd deze kas in te gaan richten en nog wat slasoorten te zetten onder glas.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *