Pasta met garnalen, erwtjes en citroensaus

pasta garnalen erwtjes citroen

Verse erwten smaken zoeter dan de diepvries of blikerwt en je kunt ze zo rauw uit de peul eten. Dat gebeurt hier regelmatig bij een bezoekje aan de tuin. Je hoeft ze maar 2 a 3 minuutjes te koken en dan zijn ze al gaar. Het is jammer er zo kort verse erwten zijn. Na volgende week is het bij mijn erwtenplanten in ieder geval gedaan en zal ik het weer moeten doen met diepvrieserwtjes.

Het onderstaand recept komt van Bill Granger, een Australische (televisie)kok. Er staat uitdrukkelijk in het recept dat het verse erwten moeten zijn. Ik kan mij daar ook wel iets bij voorstellen want ik weet niet of dit recept zou smaken met blik/poterwten. Diepvrieserwtjes zou wel goed kunnen. Ik heb er zelf nog garnaaltjes aan toegevoegd. Het is een lekker zomerse bord pasta.

Pasta met garnalen, erwtjes en citroensaus

Pasta naar keuze
1 theelepel citroenrasp
100 ml room
100 ml droge witte wijn
verse peper/zout
1 kopje verse erwtjes (of diepvrieserwtjes)
150 gram garnalen (liefst een kleine versie, zoals Hollandse of Noorse)
1 teentje knoflook
geraspte (Parmezaanse) kaas
olijfolie

Verhit een eetlepel olie en bak daar kort de klein gesneden knoflook in aan. Voeg hier de wijn aan toe en laat half inkoken. Voeg dan de room toe en laat ook een beetje inkoken. Zet het vuur zacht. Doe de citroenrasp en verse peper en zout er nog bij. Zet de pasta op en kook de pasta volgens gebruikaanwijzing. Voeg 3 minuten voor einde kooktijd, de erwten toe aan de saus, zet het vuur weer hoog en laat 3 minuten meekoken. Voeg een minuut voor einde kooktijd de garnalen toe. Haal dan de pasta van het vuur en giet af. Mochten de erwten nog niet geheel gaar zijn, doe dan wat van de saus bij de pasta en hou de pasta  nog even warm. Dien de pasta op met de saus en wat geraspte kaas.

Bron: recept van Bill Granger + garnaaltjes

Summary
recipe image
Recipe Name
Pasta met garnalen doperwtjes en citroensaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

One thought on “Pasta met garnalen, erwtjes en citroensaus

  1. Zo geweldig lekker, verse erwtjes. Mijn "groentenjuwelier" heeft ze nog, dus ik ga deze week snel daarheen. En waarschijnlijk maak ik dan een variatie op dit recept. Want citroen, room en pasta is op zich al een match in heaven. Dank voor dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *