Wrap met kruidenkwark en rosbief

wrap kruidenkwark rosbief

Vol verwachting loop ik elke ochtend even door de achtertuin. Het eerst langs de kruidenbakken. Dat leverde vandaag weer wat frustratie op: slakkensporen en de pas opgekomen koriander aangevreten. Daarentegen is de daarnaast gezaaide rucola al binnen een week opgekomen. Even verder lopen richting de bak met erwten. Die staan ook al 2 centimeter hoog. Maar iets heeft weer in die bak lopen graven en er zijn enkele plantjes gesneuveld.

En zo loop ik even snel mijn rondje. Verder in het jaar kan ik als het meezit elke ochtend wat mee naar binnen nemen voor de groentela. De kruiden pluk je natuurlijk a la minuut bij het koken. Tussen de middag ben ik even de tuin ingelopen voor de verse peterselie, bieslook en oregano. Uit de vensterbank kwam de basilicum voor de kruidenkwark.  Deze wrap is lekker fris en mager. Ideaal voor als je de winterkilo’s er af wilt krijgen. 

Wrap met kruidenkwark en rosbief

voor 4 personen

4 tortilla’s (maistortilla’s voor een glutenvrije wrap)
1 ons dun gesneden rosbief (8 plakjes)
200 gram magere kwark
1 el gesnipperde verse bieslook
1 el gesnipperde verse peterselie
enkele blaadjes basilicum en/of
enkele blaadjes oregano
vers gemalen peper
zeezout
8 blaadjes botersla

Doe een koffiefilter in een koffiefilterhouder, en lepel daar de kwark in. Plaats de filter op een flinke mok/soepkom. Laat enkele uren uitlekken. Of leg een schone theedoek in een vergiet en doe hier de kwark in. Zet het vergiet in een diep bord en laat enkele uren uitlekken. Snipper alle kruiden fijn en roer deze door de uitgelekte kwark. Maak de kwark op smaak met zout en peper. Bestrijk een tortilla met de kruidenkwark, beleg met 2 plakjes rosbief en met 2 blaadjes botersla. Rol op en serveer de wraps doormidden gesneden.  

Calorieën: ca. 195 calorieën per wrap

Summary
recipe image
Recipe Name
wrap met kruidenkwark en rosbief
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *