Met garnalen gevulde avocado met gerookte paprikamayonaise

avocado garnalen limoen gerookte paprika

Mijn eerste en enige zelf gekweekte Jalapeno-peper is in dit voorgerechtje gegaan. Met pijn in het hart heb ik het pepertje van het plantje gehaald, maar ik bedacht dat er geen betere bestemming kan zijn dan in een voorgerecht met garnalen. De hele zomer wilde het peperplantje maar niet groeien. Aan het eind van de zomer heb ik alle peperplanten naar binnen gehaald. Toen groeiden er binnen nog enkele Spaanse pepers en het Jalapeno-pepertje.

Dit type Jalapeno pepertje* is niet zo pittig als een Spaans pepertje. Je kan ze zelfs zo snoepen. Ik ben ze ook al gefrituurd, als snack op het internet tegen gekomen. Ik ga binnenkort weer een nieuwe poging doen om ze te kweken. Met een vroege quick-start binnen en dan een hele zomer naar buiten in de zon, gaat het mij misschien lukken. Er komen dan zeker veel meer recepten met dit lekkere pepertje op het blog.

Met dit gerechtje breng je de Zuid-Amerikaanse sfeer op tafel:

Avocado met limoengarnalen en gerookte paprikamayonaise

Voor 2 personen:

1 avocado

De enige, de echte…

1 ons Hollandse (grijze) garnalen
1 limoen, sap en schil
1 (a 2) el olijfolie
1 kleine teen knoflook, geperst
1 Jalapeno-peper, gesnipperd en zonder zaadjes
1 el fijn gesnipperde verse peterselie (of koriander)
2 el mayonaise
snufje gerookt paprikapoeder
zout

evt. honing**

Pers de limoen uit en rasp de schil (eerst even schil afpoetsen) en doe dit in een bakje. Halveer de avocado en bestrijk de snijhelften met limoensap om verkleuren te voorkomen. Bewaar eventueel de pit voor het kweken van een avocadoboompje . Maak een sausje van de limoensap, rasp, olijfolie, knoflook, Jalapeno-peper en zout. Proef even of het niet te zuur is: voeg dan evt nog wat olijfolie toe en misschien een beetje honing als je daar van houdt**. Schep het groene vruchtvlees uit de avocado en snij dat in kleine stukjes. Doe de garnalen en avocado door het sausje. Meng dan de mayonaise met een snufje gerookt paprikapoeder. Proef of het niet te sterk gaat smaken, een lichte gerookte paprikapoedersmaak is het lekkerst. Schep dan het garnalenmengsel in de uitgeholde avocadohelften en garneer met een eetlepel gerookte paprikamayonaise.

* Er bestaan ook hele hete soorten Jalapeno.
** Honing heb ik zelf niet gedaan omdat ik niet zo’n liefhebber van zoet ben.

Naar een recept van:  www.sheknows.com

Summary
recipe image
Recipe Name
gevulde avocado met garnalen en gerookte paprikamayonaise
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *