Amandelcakejes met kokos

glutenvrije amandelcakejes kokos
glutenvrije amandelcakejes met kokos

Sinds een week vallen er weer regelmatig amandelen uit onze twee amandelbomen. In de bijkeuken staat een kratje klaar om de amandelen in te doen zodat ze kunnen drogen. Dat duurt enkele weken en dan kunnen we ze gaan kraken en eten. Van de vorige amandeloogsten heb ik ondertussen veel lekkers gemaakt, zoals bijvoorbeeld de amlou, een amandel-honingpasta voor op brood of op de pannenkoek. Ook gekruid en geroosterd zijn de amandelen erg lekker.

Ze zijn ook goed tot amandelmeel te vermalen. Dan moet je ze eerst ontvellen. Dit doe je door de amandelen in een bakje kokend heet water te dompelen en dan het bruine schilletje er af te trekken. In de blender maal je ze vervolgens binnen enkele seconden tot een fijn meel.

Deze amandelcakejes zijn gemaakt van bij de toko gekocht amandelmeel. Ze zijn glutenvrij. Door de toevoeging van gemalen kokos zijn ze naar mijn mening iets luchtiger dan zonder. Lastig om van af te blijven, deze:

Amandelcakejes met kokos

200 gram amandelmeel
100 gram gesmolten boter
100 gram suiker
1 tl bakpoeder
2 el gemalen kokos
2 eieren
mespuntje zout

Verwarm de oven voor op 180 C. Vermeng het amandelmeel met de suiker en het bakpoeder. Voeg dan de gesmolten boter toe en 2 eieren. Roer alles goed door elkaar en voeg op het laatst de gemalen kokos en zout toe. Roer alles nog even goed door. Doe een volle eetlepel (eetlepel met kop) in elk papieren vormpje. Je haalt ongeveer 16 cakejes uit het beslag. Baktijd 15-20 minuten, in het midden van de oven.

Basisrecept van: Gezond leven van Jacoline

de amandelen eind september 

Published by

2 thoughts on “Amandelcakejes met kokos

  1. Dat ik dat er niet heb bijgezet… Ga ik gelijk doen!!!! Het is overigens zo'n 20 minuten: afhankelijk hoe groot jouw vormpjes zijn en hoeveel vulling. Bij kleine vormpjes zal 15 minuten genoeg moeten zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.