salade van meloen en mozzarella met geroosterde pijnboompitjes

salade meloen mozzarella

De meloen van dit gerecht heeft van Zuid-Beveland naar Zeeuws-Vlaanderen gereisd, enkele dagen in een koelbox op een boerencamping doorgebracht en weer terug gereisd naar Zuid-Beveland. Ik had voorgenomen de meloen tijdens ons kort kampeertripje als verfrissend tussendoortje op de kampeertafel te zetten. En zoals het vaak gaat met goede voornemens……. De meloen ging gewoon weer mee terug naar huis. Gelukkig was de meloen bij thuiskomst perfect rijp en heb ik er deze zomerse salade mee gemaakt.

Ik had de salade al gemaakt toen ik zag dat het foodblogevent van augustus 2013 het thema “Fruit up your life!” heeft . Lekker Happen hoopt op recepten waarbij fruit eens een andere rol heeft dan als toetje. Leuk thema voor deze zomermaand. En hierbij fruit in een lekker zomers bijgerecht:

Salade van meloen en mozzarella met pijnboompitjes

1 kleine (Cantaloupe)meloen of een bakje diverse soorten meloen
1 bol buffelmozzarella
1 eetlepel olijfolie
5 blaadjes verse basilicum
handje pijnboompitten
vers gemalen zwarte peper
grof zeezout

Snij de meloen doormidden en haal de zaadjes met een lepel uit de binnenkant. Verwijder de schil en snij de meloen in blokjes. Scheur of snij de mozzarella ook in stukjes. Snipper de basilicum. Doe dit alles in een schaal en meng er een volle eetlepel olijfolie door. Kruid verder met zout en peper naar smaak. Rooster in een droge koekenpan een handje pijnboompitten. Strooi dit over de salade.

Summary
recipe image
Recipe Name
salade van meloen en mozzarella
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.