Hartige snijbiettaart met garnalen, feta en rozemarijn
100 gram snijbietbladeren
100 gram Noorse of Hollandse garnalen
100 gram feta
2 eieren
50 ml melk of room
1 tak rozemarijn
1 teen knoflook (klein gesneden)
2 velletjes diepvries-bladerdeeg (ontdooid)
(beetje koffiemelk)
zout, peper
olie
Verwarm de oven voor op 175 C. Was en droog de snijbietbladeren. Zet een pan op het vuur met een beetje olie. Laat de snijbietbladeren op een zacht vuur slinken. Voeg een takje rozemarijn toe en een teentje knoflook. Laat even meebakken. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Doe de snijbiet in de ingevette ovenschaal. Verdeel over de bodem. Verwijder het takje van de rozemarijn. Verdeel de garnalen over het laagje snijbiet. Verkruimel de feta en strooi over de garnalen. Klop twee eieren los met een scheut melk (ca. 50 ml) en maak op smaak met zout en peper. Verdeel dit over de laagjes in de ovenschaal. Leg de twee ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol met een deegroller uit tot een lap, net zo groot als de ovenschaal. Bedek de inhoud van de ovenschaal met de lap en snij overtollige randjes weg zodat er een mooie deksel ontstaat. Gebruik de snijdsels eventueel nog als versiering op de bladerdeegdeksel. Bestrijk de bladerdeegdeksel met een beetje koffiemelk zodat het deeg gaat glanzen. Prik met een mesje enkele gaatjes in de bladerdeegdeksel. Zet de taart in de oven, zo’n 40 minuten totdat de taart mooi is gerezen en bruin.
Published by