Fetabrood uit de broodbakmachine

brood knoflook feta

Bij feta denk ik altijd het eerst aan een salade. Een Griekse salade met feta, komkommer, tomaat en rode ui. Het lekkerst natuurlijk in Griekenland zelf. Ik ben 10 jaar geleden een keer in Griekenland op vakantie geweest. We hadden een piepklein appartementje in Pythagoreio op het eiland Samos. In Pythagoreio had je het gevoel in een groot openluchttheater terecht te zijn gekomen.

Elke avond kwam na een excursie een grote vissersboot met luide sirtaki-muziek vol dansende toeristen de haven in varen. Op de kade van deze haven zat een kapitein Iglo look-a-like netten te boeten, dag in dag uit. Verspreid over de terrassen keurden Griekse adonissen het vrouwelijk schoon, af en toe eens een poging wagend. Zelfs de Griekse katten leken mee te doen aan het openluchtspel, door elke avond tegenover het appartementcomplex in grote getale ingewikkelde capriolen uit te halen op de daken en in de dakgoten.

Met feta is natuurlijk niet alleen een heerlijke Griekse salade te maken, maar ook een lekker fetabrood met knoflook en zwarte peper uit de broodbakmachine.

Fetabrood uit de broodbakmachine

300 gram molenmeel (volkoren of tarwemeel)*
190 ml water
2 gram (= 1 volle tl) gist
1/2 tl zwarte peper
100 gram verbrokkelde feta
1 el olijfolie
1 tl zout
2 tenen of 3 teentjes (gepofte) geperste knoflook

Doe eerst gist, dan het meel, dan de feta, olijfolie, teentjes knoflook, zout, peper en water in de broodbakmachine. Zet de broodbakmachine op het programma voor bruin brood.

* voor witbrood, vermeerder de gist met een gram tot 3 gram en verminder de hoeveelheid water tot 170 ml water.

Summary
recipe image
Recipe Name
fetabrood uit de broodbakmachine
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

2 thoughts on “Fetabrood uit de broodbakmachine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *